Η Octopus Energy Generation σχεδιάζει την κατασκευή εγκαταστάσεων χερσαίας αιολικής ενέργειας στην Βρετανία ισχύος 2,3 GW. Η ανάπτυξη όλης αυτής της νέας αιολικής εγκατάστασης στην ξηρά θα ισοδυναμούσε με την δυναμικότητα ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού. Θα παρείχε αρκετή οικιακή, φθηνή, πράσινη ενέργεια για 1,85 εκατομμύρια σπίτια - ή το συνολικό μέγεθος του πληθυσμού του Μπέρμιγχαμ και του Μάντσεστερ.

Μέσω της πλατφόρμας δημιουργίας αντιστοιχιών Winder, η Octopus στοχεύει να επιταχύνει την αργή ανάπτυξη της χερσαίας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντιστοιχίζει τη διαθέσιμη γη με κοινοτική υποστήριξη, χωρητικότητα δικτύου και δεδομένα ανέμου.

Η κατασκευή ανεμογεννητριών σε όλες τις τοποθεσίες που προσδιορίζονται θα ''ξεκλειδώσει'' επενδύσεις άνω των 3,4 δισεκατομμυρίων λιρών, οδηγώντας σε ένα κύμα ανάπτυξης με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παράλληλα θα δημιουργήσει περισσότερες ''πράσινες'' θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Zoisa North-Bond, Διευθύνων Σύμβουλος της Octopus Energy Generation, σχολίασε: «Αυτή η ενεργειακή κρίση προκαλείται από την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο. Για να το τελειώσουμε και να βεβαιωθούμε ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια θέση, πρέπει να χτίσουμε πιο φθηνή, πράσινη ενέργεια - και γρήγορα. Το τρέχον σύστημα σημαίνει ότι χρειάζονται κατά μέσο όρο επτά χρόνια για να κατασκευαστεί και να συνδεθεί μια νέα χερσαία ανεμογεννήτρια - αλλά είναι δυνατή η κατασκευή της σε ένα χρόνο».