Ανησυχούν οι Επιστήμονες για την Άνοδο της Θερμοκρασίας στην Αλάσκα- Άγγιξε τους 20 Βαθμούς Κελσίου την Κυριακή!

Ανησυχούν οι Επιστήμονες για την Άνοδο της Θερμοκρασίας στην Αλάσκα- Άγγιξε τους 20 Βαθμούς Κελσίου την Κυριακή!
energia.gr
Τετ, 29 Δεκεμβρίου 2021 - 14:02

Την Κυριακή, η θερμοκρασία στο Kodiak της Αλάσκας έφτασε τους 19,4 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας ρεκόρ Δεκεμβρίου για μια πολιτεία που την έχει συνηθίσει καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να ξαναγράφει την ιστορία. Οι μετρήσεις θερμοκρασίας στο Kodiak δεν ξεπέρασαν απλώς κάποιο προηγούμενο ρεκόρ κατά έναν ή δύο βαθμούς.

Οι 18,3 βαθμοί που αναφέρθηκαν στο αεροδρόμιο ήταν κατά 20 βαθμούς υψηλότεροι από το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας των 7,2 βαθμών που σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1984, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο λόγω των προτιμήσεων απορρήτου σας.
Ενημερώστε τις ρυθμίσεις σας εδώ για να το δείτε.
Σύμφωνα με την National Oceanic Atmospheric Administration, η Αλάσκα θερμαίνεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ και δύο φορές ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο από τα μέσα του 20ου αιώνα.

"Το Αλάσκα's Changing Environment σημειώνει ότι, από το 2014, έχουν σημειωθεί 5 έως 30 φορές περισσότερες θερμοκρασίες ρεκόρ από χαμηλά ρεκόρ", ανέφερε η NOAA στον ιστότοπό της.

Μια ανάλυση του 2019 από το Associated Press διαπίστωσε ότι τα νέα παγκόσμια ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών ξεπέρασαν τα νέα χαμηλά ρεκόρ με αναλογία 2 προς 1. Αυτό το εύρημα επιβεβαιώθηκε από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

«Εάν το κλίμα ήταν εντελώς σταθερό, θα περίμενε κανείς να δει υψηλά και χαμηλά, το καθένα να αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των ρεκόρ που σημειώθηκαν. Από τη δεκαετία του 1970, ωστόσο, οι ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνουν ρεκόρ έχουν γίνει πιο συνηθισμένες από τα χαμηλά ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η EPA στον ιστότοπό της. «Η δεκαετία από το 2000 έως το 2009 είχε διπλάσια υψηλά ρεκόρ από χαμηλά ρεκόρ».

Άλλες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι, καθώς οι παγκόσμιες θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται, η αναλογία θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να αντλούν αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Ενώ πολλές τοποθεσίες στην Αλάσκα σημειώνουν χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ τον Νοέμβριο, είναι η αναλογία που θα βοηθήσει να αποφασίσουμε πού θα καταταχθεί τελικά το 2021 όσον αφορά τις θερμότερες συνολικές θερμοκρασίες.