Αύξησε το στόχο άντλησης κεφαλαίων στα 500 εκατ. ευρώ (ο αρχικός ήταν 350 εκατ.) η ΔΕΗ για το νέο «πράσινο» ομόλογο που εξέδωσε, καθώς η ζήτηση είναι εξαιρετικά μεγάλη. Η νέα έκδοση έρχεται μόλις τέσσερεις μήνες μετά το προηγούμενο «πράσινο» ομόλογο του Μαρτίου, γεγονός ενδεικτικό για τη στρατηγική της Επιχείρησης, που φιλοδοξεί να στηριχτεί περισσότερο σε ξένους θεσμικούς επενδυτές και όχι στην εσωτερική αγορά. Πληροφορίες θέλουν τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ – το βιβλίο προσφορών επρόκειτο να ι ανοιχτό ως τις 13:30 σήμερα (ώρα Ελλάδας)

Το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 3,5%-3,75%.

Η Επιχείρηση, με τη νέα έκδοση, επιδιώκει να μειώσει το κόστος δανεισμού της κάτω από τα επίπεδα του 5%, εκμεταλλευόμενη και το θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά για τη μετοχή της, ενώ με τα χρήματα που θα αντληθούν, θα αναχρηματοδοτήσει τον υφιστάμενο δανεισμό της.

Το νέο senior unsecured «πράσινο»ομόλογο της ΔΕΗ συνδέεται με στόχο μείωσης εκπομπών και λήγει τον Ιούλιο του 2028 με δυνατότητα ανάκλησης μετά την πάροδο των πρώτων τριών ετών, ενώ θα εισαχθεί στην αγορά του Δουβλίνου. Η Standard&Poors το έχει αξιολογήσει με B+ και με BB- ο οίκος Fitch. Το προηγούμενο ομόλογο βιωσιμότητας της ΔΕΗ είχε ρήτρα αειφορίας για μείωση κατά 40% των εκπομπών CO2 της επιχείρησης στα τέλη του 2022 σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 (ήτοι μείον 9,2 εκατ. τόνους). Σε περίπτωση μη επίτευξης του στόχου, θα υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση της ΔΕΗ κατά 50 μονάδες βάσης του επιτοκίου. Το νέο ομόλογο έχει ακόμη μεγαλύτερη ρήτρα μείωσης καθώς  έχει μεγαλύτερη διάρκεια. 

Η ΔΕΗ όρισε τη Δευτέρα τις Goldman Sachs και HSBC Continental Europe Europe ως από κοινού διεθνείς συντονιστές και κύριους διαχειριστές του βιβλίου προσφορών. Συνδιαχειριστές ορίστηκαν οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες και οι Ambrosia Capital, AXIA Ventures, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, και JPMorgan.