Υπερκαλύφθηκε κατά σχεδόν 4 φορές το «πράσινο» ομόλογο της Μυτιληναίος, ενώ στην κάλυψη συμμετείχαν ισόρροπα Έλληνες και ξένοι επενδυτές. Το επιτόκιο ανήλθε στο 2,25%, με πηγές της εταιρίας να τονίζουν ότι η επιτυχία της έκδοσης και η ανταπόκριση των επενδυτών αντανακλούν τις προοπτικές της Μυτιληναίος αλλά και την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το βιβλίο προσφορών θα μπορούσε να είχε κλείσει κι από χθες, καθώς σε μόλις δύο ώρες από το άνοιγμα οι προσφορές ανέρχονταν ήδη στο διπλάσιο του στόχου των 500 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα καλύψουν υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις, ανάγκες χρηματοδότησης γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης. 

Ειδικότερα, 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή των τραπεζικών δανείων της εισηγμένης που λήγουν το 2025, τα 192 εκατ. ευρώ θα καλύψουν την χρηματοδότηση εταιρικών σκοπών συμπεριλαμβανομένων των πράσινων projects, ενώ 8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε προμήθειες και έξοδα της έκδοσης.