Η Royal Dutch Shell PLC παρουσίασε την πράσινη στρατηγική μετάβασης της, συμπεριλαμβανομένων στόχων για διπλασιασμό των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, επέκταση της ικανότητας υγροποιημένου φυσικού αερίου και σταδιακή μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Η αγγλο-ολλανδική ενεργειακή εταιρεία, η οποία έχει δεσμευτεί

να γίνει επιχείρηση καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050, δήλωσε ότι θα εξισορροπήσει το χαρτοφυλάκιό της στο εγγύς μέλλον επενδύοντας ετησίως μεταξύ 5 δισεκατομμυρίων και 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον πυλώνα ανάπτυξης, που περιλαμβάνει το μάρκετινγκ, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακές λύσεις.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να διπλασιάσει τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε 560 terawatt ώρες ετησίως έως το 2030 και να αυξήσει το δίκτυο των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε 500.000 έως το 2025.

Επιπλέον, η Shell δήλωσε ότι θα επιδιώξει να αυξήσει τη χωρητικότητα ΥΦΑ και επίσης να βελτιώσει την επιχείρηση χημικών.

Αντίθετα, η εταιρεία είπε ότι η παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί περίπου 1% ή 2% κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των εκποιήσεων και της φυσικής μείωσης.