Ανοδική πορεία κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το περασμένο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 28 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου ανήλθε στα €60,36/MWh 

δηλαδή αυξημένη σε ποσοστιαία βάση κατά 6,49% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €84,49/MWh και στα €15,45/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, φτάνοντας τα €67,53/MWh.  

                           

 

Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, η ζήτηση ηλεκτρισμού την περασμένη εβδομάδα παρέμεινε σε παρόμοια επίπεδα με το προηγούμενο επταήμερο, ενώ η ηλεκτροπαραγωγή των μονάδων ΑΠΕ σημείωσε σημαντική πτώση κατά 42%, δίνοντας ώθηση στη μέση ΟΤΣ. Οι ΑΠΕ κάλυψαν μόλις το 17% της ζήτησης, ενώ οι καθαρές εισαγωγές σημείωσαν υψηλό 7 εβδομάδων ως αποτέλεσμα της αποσυμπίεσης των τιμών στις χονδρεμπορικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης.