Την άμεση αξιοποίηση του –κενού σήμερα– κτιρίου γραφείων το οποίο στο παρελθόν στέγαζε τις εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος της «Πήγασος» («Εθνος», «Ημερησία») δρομολογεί ο όμιλος Ελλάκτωρ, μέσω της REDS, θυγατρικής εταιρείας στον κλάδο των ακινήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, και με τα όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της REDS, Γιάννης Μωραΐτης, ξεκινούν εργασίες ανακατασκευής/ανακαίνισης του κτιριακού συγκροτήματος, προκειμένου στη συνέχεια να εγκατασταθεί σε αυτό, νέος χρήστης/ενοικιαστής, με απώτερο στόχο την πώληση του κτιρίου γραφείων σε εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό αν ο νέος χρήστης του ακινήτου των 10.000 τ.μ. στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου θα είναι ο ίδιος ο όμιλος Ελλάκτωρ ή κάποια άλλη εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες, ο όμιλος προχώρησε στην πώληση του κτηρίου γραφείων που στεγάζει σήμερα τα κεντρικά γραφεία του στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Νέας Κηφισιάς. Αγοραστής του ακινήτου, αντί ποσού 25 εκατ. ευρώ, ήταν η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ. Τότε είχε συμφωνηθεί η παραμονή της «Ελλάκτωρ» ως μισθώτριας του ακινήτου για τα επόμενα πέντε χρόνια, ωστόσο, εναλλακτικά παρεχόταν η δυνατότητα στον κατασκευαστικό όμιλο να αποχωρήσει από το κτίριο, εφόσον είχε όμως εξασφαλίσει νέο μισθωτή γι’ αυτό.

Ειδικότερα, η εν λόγω συμφωνία αφορά την υποχρέωση του ομίλου Ελλάκτωρ να καταβάλει ένα συγκεκριμένο, προσυμφωνηθέν ποσό προς την Orilina Properties, το οποίο όμως μπορεί να καλυφθεί και με άλλον τρόπο, π.χ. μέσω της εύρεσης και εγκατάστασης κάποιου άλλου μισθωτή. Για παράδειγμα, ο όμιλος επιχειρήσεων του κ. Πάνου Γερμανού, ο οποίος ήδη μισθώνει χώρους στο υφιστάμενο κτίριο στη Νέα Κηφισιά, θα μπορούσε να επεκτείνει την παρουσία του εκεί. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η «Ελλάκτωρ» θα προχωρούσε σε μετεγκατάσταση στα πρώην γραφεία του «Εθνους». Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω κίνηση εκτιμάται ότι θα απελευθερώσει επιπλέον κεφάλαια για την «Ελλάκτωρ», μειώνοντας τις λειτουργικές δαπάνες της κι εξασφαλίζοντας άμεση ρευστότητα.

Επιπλέον, η τοποθεσία του ακινήτου στο Χαλάνδρι κρίνεται ιδιαίτερα προνομιακή, καθώς βρίσκεται πάνω στον άξονα της Αττικής Οδού κι εξυπηρετείται από τον σταθμό μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ενα ακόμη νέο έργο που «τρέχει» αυτήν την περίοδο η REDS αφορά την αξιοποίηση της νέας Μαρίνας Αλίμου, μετά την επικράτηση, τον προηγούμενο Απρίλιο, του ομίλου «Ελλάκτωρ» στον σχετικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, το διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι την έναρξη της επένδυσης των 50 εκατ. ευρώ, ενδέχεται να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τους 18 μήνες. Στόχος είναι η ανάπτυξη χώρων 18.500 τ.μ., όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται να δημιουργηθούν ξενοδοχειακό συγκρότημα και κέντρα εστίασης.