Η Saipem,η ιταλική κατασκευαστική που εξειδικεύεται σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξασφάλισε συμβάσεις για το σχεδιασμό και την κατασκευή υπεράκτιων έργων στο Αζερμπαϊτζάν, τη Βόρεια Θάλασσα και τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Η συνολική αξία των συμβάσεων ανέρχεται σε περίπου $ 400 εκατ., σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας.

Στο Αζερμπαϊτζάν, η γαλλική πετρελαϊκή Total ανέθεσε σε μια κοινοπραξία της θυγατρικής της Saipem, Saipem Contracting Netherlands BV, της Boshelf LLC και της STAR GULF FZCO την ανάπτυξη του πεδίου Absheron σε βάθος νερού μεταξύ 10 - 500 μ. στην Κασπία Θάλασσα.

«Το αντικείμενο των εργασιών περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την προμήθεια, την κατασκευή και την υπεράκτια εγκατάσταση, την παροχή βοήθειας κατά την αδειοδότηση και τη δοκιμή απόδοσης μίας μονάδας παραγωγής και των συνοδευτικών εγκαταστάσεών της, συνολικού μήκους περίπου 34 χιλιομέτρων», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η Humberside Gathering System Limited, εξ ονόματος των εταίρων ανάπτυξης του πεδίου Tolmount (της Premier Oil και της Dana Petroleum), ανέθεσε στην ιταλική εταιρεία σύμβαση για έργα μελέτης, προμήθειας, κατασκευής και εγκατάστασης αγωγών, στο πλαίσιο των εργασιών για την ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου Tolmount Main, στο νότιο τμήμα της Βόρειας Θάλασσας.

Παράλληλα, η Saipem, μέσω της θυγατρικής της Boscongo SA, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την Eni Congo SA η οποία αφορά την παροχή υπηρεσιών συντήρησης, τροποποιήσεων και βελτιώσεων σε όλες τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις της Eni Congo στη Δημοκρατία του Κονγκό για περίοδο 36 μηνών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το αντικείμενο εργασιών περιλαμβάνει επιτόπιες εργασίες συντήρησης, όπως ο εντοπισμός και η επίλυση προβλημάτων, προγραμματισμένες και μη προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, καθώς και προμήθεια ανταλλακτικών και υλικών.