Η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA) αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις τιμές του πετρελαίου κατά τα έτη 2018 και 2019, σύμφωνα με την έκθεση Short-Term Energy Outlook (STEO) για το μήνα Σεπτέμβριο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής Αρχής, οι εκτιμήσεις για τις τιμές τόσο του Brent, όσο και του West Texas Intermediate (WTI) για το τρέχον έτος αναθεωρούνται προς τα πάνω κατά $ 1 ανά βαρέλι σε σύγκριση με την έκθεση του περασμένου μήνα.

Το αργό Brent, το διεθνές benchmark, αναμένεται πλέον να ανέλθει στα $ 73 το βαρέλι κατά μέσο όρο το 2018, ενώ το West Texas Intermediate (WTI) υπολογίζεται στα $ 67 το βαρέλι.

Στην έκθεση STEO του Αυγούστου, το Brent αναμενόταν να φτάσει φέτος κατά μέσο όρο τα $ 72 το βαρέλι, ενώ το WTI αναμενόταν να φτάσει τα $ 66 δολάρια.

Παράλληλα, οι τιμές και των δύο αυτών ποικιλιών αργού για το 2019 αναθεωρήθηκαν, επίσης, προς τα πάνω κατά $ 3 δολάρια σε σύγκριση με την έκθεση του προηγούμενου μήνα. Έτσι, το αργό πετρέλαιο Brent αναμένεται να φθάσει κατά μέσο όρο τα $ 74 το βαρέλι το επόμενο έτος, ενώ το WTI εκτιμάται ότι θα ανέλθει κατά μέσο όρο στα $ 68 το βαρέλι.

«Σημαντικές μειώσεις στις ισοτιμίες ορισμένων νομισμάτων αναδυόμενων αγορών ενδέχεται να έχουν συμβάλει στην αυξημένη ανησυχία για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τις πιθανές επιπτώσεις της στη ζήτηση πετρελαίου», αναφέρει η ΕΙΑ στην έκθεση STEO για το Σεπτέμβριο.

«Η EIA εκτιμά ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά σχεδόν 0,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο, ο οποίος καταγράφηκε ως ο έβδομος συνεχόμενος μήνας καθαρής μείωσης των αποθεμάτων», σημειώνεται.

 

Αναθεωρείται προς τα κάτω η πρόβλεψη για την παραγωγή αργού των ΗΠΑ

Η EIA αναθεώρησε προς τα κάτω -κατά 0,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως- τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2019. Η παραγωγή αργού στη χώρα το 2019 υπολογίζεται τώρα να ανέλθει κατά μέσο όρο σε 11,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως που ήταν η αντίστοιχη πρόβλεψη στην έκθεση του Αυγούστου.

Παράλληλα, η εκτίμηση της ΕΙΑ για την παραγωγή του αργού στις ΗΠΑ το τρέχον έτος διατηρήθηκε αμετάβλητη στα 10,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στα 9,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως.