Η Στροφή προς την Αποδοτικότητα της Παραγωγής Εξοικονόμησε 12 εκατ. Βαρέλια Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου για το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Στροφή προς την Αποδοτικότητα της Παραγωγής Εξοικονόμησε 12 εκατ. Βαρέλια Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου για το Ηνωμένο Βασίλειο
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τετ, 18 Ιουλίου 2018 - 17:05

Κατά 74% αυξήθηκε η αποδοτικότητα  της παραγωγής υδρογονανθράκων στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνοντας αύξηση 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής Πετρελαίου και Αερίου (OGA) που δημοσιεύθηκε την Τρίτη

Η βελτίωση στην αποδοτικότητα βοήθησε την βιομηχανία υδρογονανθράκων της χώρας,  να παράγει επιπλέον 12 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (mmboe) ή, 32.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως, σε σύγκριση με το 2016.

Ως αποτέλεσμα, η αποδοτικότητα της παραγωγής παρουσίασε σταδιακή αύξηση για πέμπτο συνεχές έτος και έπιασε σχεδόν τα επίπεδα που είχε καταγράψει το 2008,(76%), δηλαδή, ανήλθε σ το υψηλότερο σημείο  της τελευταίας δεκαετίας.

Το παρόν επίπεδο αποδοτικότητας κρίνεται ιδιαιτέρως θετικό, παρά την απροσδόκητη διακοπή, για διάστημα δύο εβδομάδων,  του συστήματος αγωγών Forties (FPS), τον Δεκέμβριο του 2017, όταν χρειάστηκε να εκτελεσθούν έργα επιδιόρθωσης μιας ρωγμής στο χερσαίο τμήμα του.

«Συνιστά θετική εξέλιξη, το γεγονός ότι η αποδοτικότητα της παραγωγής υδρογονανθράκων του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε για πέμπτο συνεχές έτος, στο 74%, το 2017, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν στα τέλη του έτους, με την απρογραμμάτιστη διακοπή του FPS», δήλωσε ο πρόεδρος της Task Force Performance, κ. Matt Matt Nicol.

Σύμφωνα με την βρετανική Αρχή, το κλείσιμο της μεγαλύτερης εξαγωγικής γραμμής πετρελαϊκών αγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω της οποίας μεταφέρεται το 40% του συνολικού όγκου της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας, επέφερε κάμψη της παραγωγής ύψους 12 εκατ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου,  που αναλογούν στο 6% των συνολικών απωλειών παραγωγής στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2017 και 26% των εξαγωγικών ζημιών της χώρας.

Η ΟGA ανακοίνωσε ότι η αυξημένη αποδοτικότητα της παραγωγής επιτυγχάνεται με «μια σειρά μεθόδων , συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών καθώς και με τη στροφή προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μιας κουλτούρας φιλικής προς την έννοια της αποδοτικότητας.»