Κωνσταντίνος Μπαλαράς, Δ/ντής Ερευνών ΙΕΠΒΑ, Αστεροσκοπείο Αθηνών: Από τους Βασικούς Ομιλητές στο Συνέδριο του ΙΕΝΕ «Επενδύοντας στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα»

Κωνσταντίνος Μπαλαράς, Δ/ντής Ερευνών ΙΕΠΒΑ, Αστεροσκοπείο Αθηνών: Από τους Βασικούς Ομιλητές στο Συνέδριο του ΙΕΝΕ «Επενδύοντας στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα»
energia.gr
Πεμ, 10 Μαΐου 2018 - 16:44

Ένας από τους βασικούς ομιλητές στο επερχόμενο συνέδριο του ΙΕΝΕ με θέμα «Επενδύοντας στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, είναι ο Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός Κωνσταντίνος Α. Μπαλαράς

Ο Δρ. Μπαλαράς είναι Διευθυντής Ερευνών με την Ομάδα Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο είναι το πρώτο ερευνητικό ίδρυμα της χώρας. Είναι κάτοχος PhD & MSME στις Θερμικές Επιστήμες από το Georgia Institute of Technology (ΗΠΑ) και BSME στην Ενέργεια από το Michigan Technological University (ΗΠΑ).

Έχει εργαστεί ως βοηθός έρευνας και μηχανικός σύμβουλος στις ΗΠΑ, και στην Ελλάδα ως ελεύθερος επαγγελματίας σε Η/Μ μελέτες, κατασκευές και επιβλέψεις κτιρίων και βιομηχανικών μονάδων, ως επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, και από το 1995 εργάζεται ως ερευνητής στο ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλαράς δραστηριοποιείται σε θέματα εξοικονόμησης & ορθολογικής χρήσης ενέργειας στα κτίρια, υψηλών ενεργειακών επιδόσεων κτίρια, ενεργειακών επιθεωρήσεων, διαγνωστικής κτιρίων, ανάλυσης & θερμικών προσομοιώσεων συστημάτων, περιβαλλοντικών επιπτώσεων κτιρίων, ποιότητας εσωτερικού περιβάλλοντος, εφαρμογών ΑΠΕ.

Έχει συμμετάσχει σε 50 ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα και συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, και έχει πολυετή ενεργή συμμετοχή στην ανάπτυξη του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), των σχετικών Τεχνικών Οδηγιών και του λογισμικού των ενεργειακών επιθεωρήσεων και έκδοσης ΠΕΑ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Ο Δρ. Μπαλαράς έχει δημοσιεύσει 80 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 24 κεφάλαια/βιβλία και έχει συμμετάσχει με εργασίες ή ως ομιλητής σε 210 συνέδρια. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ASHRAE ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Γεωγραφικής Περιοχής – Region XIV (2017-2020) και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της ASHRAE (2011-2013) και Director At Large (2007-2010). Έχει εκλεγεί διακεκριμένο μέλος (Fellow) της ASHRAE και της ASME, Ευρωπαίος Μηχανικός EURING και μέλος του ΤΕΕ.