Αλβανία: Μέτρα της Κυβέρνησης για την Μελέτη των Σεισμικών Φαινομένων στις Πετρελαιοπηγές

Αλβανία: Μέτρα της Κυβέρνησης για την Μελέτη των Σεισμικών Φαινομένων στις Πετρελαιοπηγές
energia.gr
Σαβ, 15 Απριλίου 2017 - 14:25
Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας κ. Damian Gjiknuri στη Βουλή της γειτονικής χώρας, η κυβέρνηση έχει αναλάβει άμεση δράση, με την πραγματοποίηση μελετών από ξένους εμπειρογνώμονες και σεισμολόγους, για την εξέταση του φαινομένου των σεισμών που παρατηρούνται σε περιοχές γεωτρήσεων, όπως στις πετρελαιοπηγές στην Zharrëz Fier (κεντρική Αλβανία)

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας κ. Damian Gjiknuri στη Βουλή της γειτονικής χώρας, η κυβέρνηση έχει αναλάβει άμεση δράση, με την πραγματοποίηση μελετών από ξένους εμπειρογνώμονες και σεισμολόγους, για την εξέταση του φαινομένου των σεισμών που παρατηρούνται σε περιοχές γεωτρήσεων, όπως στις πετρελαιοπηγές στην Zharrëz Fier (κεντρική Αλβανία).

Όπως σημειώνεται στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, ο κ. Gjiknuri ανέφερε ότι το φαινόμενο της σεισμικής δραστηριότητας σε περιοχές εξόρυξης υδρογονανθράκων χρειάζεται χρόνο για να μελετηθεί και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει σχέση μεταξύ γεωτρήσεων και σεισμών, θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα.