Η τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός εταιρεία της Ρωσίας, η Gazprom Neft, είδε το 2016 τα καθαρά της κέρδη να αυξάνονται κατά 82,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία χθες, Τετάρτη, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν πέρυσι σε 200 δις ρούβλια (περί τα 3,5 δις δολ.)

Η τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός εταιρεία της Ρωσίας, η Gazprom Neft, είδε το 2016 τα καθαρά της κέρδη να αυξάνονται κατά 82,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία χθες, Τετάρτη, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν πέρυσι σε 200 δις ρούβλια (περί τα 3,5 δις δολ.).

Σύμφωνα με την Gazprom Neft, η αύξηση αποδίδεται στην αυξημένη παραγωγή πετρελαίου και σε αύξηση της διοικητικής αποτελεσματικότητας.

Αλλά και η παραγωγή πετρελαίου της Gazprom Neft αυξήθηκε, κατά 8,2% σε σχέση με το 2015, φτάνοντας το 2016 τους 86,2 εκατ. τόνους.

«Οι οικονομικές επιδόσεις της Gazprom Neft το 2016 αποτελούν ξεκάθαρη απόδειξη της δύναμης της εταιρείας μας. Η εταιρεία έχει για άλλη μια φορά αποδείξει τις σταθερά ισχυρές λειτουργίες της και εκτελεί μία επιτυχή στρατηγική παρά τις προκλήσεις που παρατηρούνται όσον αφορά τις μακροοικονομικές συνθήκες», σχολίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ρωσικής πετρελαϊκής, Alexander Dyukov.