Η Μόσχα Απορρίπτει τους Ισχυρισμούς του Λονδίνου Περί Ρωσικής Ανάμιξης σε Εμπρησμό στη Βρετανία

Η Μόσχα Απορρίπτει τους Ισχυρισμούς του Λονδίνου Περί Ρωσικής Ανάμιξης σε Εμπρησμό στη Βρετανία
energia.gr
Τετ, 8 Μαΐου 2024 - 16:29

Οι ισχυρισμοί της Βρετανίας περί ρωσικής παρέμβασης σε εμπρηστική επίθεση στη Βρετανία είναι παράλογοι και εντάσσονται στον πόλεμο πληροφοριών κατά της Μόσχας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία θεωρεί αυτούς τους ισχυρισμούς προκλητικούς και ότι ποτέ δεν πραγματοποίησε επιθέσεις δολιοφθοράς κατά μη στρατιωτικών στόχων.

Η Ζαχάροβα αναφερόταν στην περίπτωση, στην οποία η Βρετανία κατηγόρησε τον περασμένο μήνα έναν άνδρα για φερόμενη ως εχθρική κρατική ενέργεια με στόχο να ωφεληθεί η Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου και μέσω της υποτιθέμενης στρατολόγησης άλλων για εμπρηστική επίθεση σε εμπορικό ακίνητο που σχετίζεται με την Ουκρανία στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον έχει εκφράσει βαθιά ανησυχία για τους ισχυρισμούς και το υπουργείο του κάλεσε τον περασμένο μήνα τον πρεσβευτή της Ρωσίας στο Λονδίνο για να εκφράσει την ανησυχία του για "ενορχηστρωμένη από τη Ρωσία κακόβουλη δραστηριότητα σε βρετανικό έδαφος".

Η Ζαχάροβα δήλωσε σε δημοσιογράφους στην εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων: "Θεωρούμε την εμφάνιση τέτοιων προκλητικών στοιχείων ως το τελευταίο ξέσπασμα στον πόλεμο πληροφορίας που έχει εξαπολύσει η Ντάουνινγκ Στριτ κατά της χώρας μας".

"Οι απόπειρες αυτές είναι αξιοθρήνητες…Οι κατηγορίες που έγιναν δεν είναι μόνο παράλογες αλλά επίσης δεν στηρίζονται από γεγονότα", δήλωσε η Ζαχάροβα, καλώντας τη Βρετανία να σταματήσει την "αντιρωσική υστερία" της.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βρετανίας ήταν σε δύσκολη κατάσταση ακόμα και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και επιδεινώθηκαν περαιτέρω καθώς το Λονδίνο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον εξοπλισμό της Ουκρανίας και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.