Η Siemens Gamesa ανακοίνωσε ζημίες ύψους 365 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, έναντι ζημιών 386 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Η κατασκευάστρια εταιρεία ανεμογεννητριών ανέφερε ότι οι παραγγελίες ύψους 881 εκατ. ευρώ μειώθηκαν απότομα σε σχέση με το ισχυρό περσινό τρίμηνο, όπως αναμενόταν, όταν έφτασαν τα 3.643 εκατ. ευρώ.

Οι χερσαίες παραγγελίες συνέχισαν να επηρεάζονται από την προσωρινή διακοπή των δραστηριοτήτων πωλήσεων για τις τουρμπίνες 4.X και 5.X, δήλωσε η Siemens Gamesa.

Επιπλέον, οι υπεράκτιες δραστηριότητες και οι υπηρεσίες δεν έλαβαν μεγάλες παραγγελίες συγκρίσιμες με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το οποίο περιελάμβανε μια παραγγελία ύψους 1,7 δισ. ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε.

Ο δείκτης Book-to-Bill διαμορφώθηκε στο 0,38, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών της Siemens Gamea μειώθηκε στα 39 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα υποχώρησαν συγκρατημένα, καθώς τα χαμηλότερα έσοδα στις χερσαίες δραστηριότητες και τις υπηρεσίες υπεραντιστάθμισαν την αύξηση στον τομέα των υπεράκτιων δραστηριοτήτων.

Η Siemens Gamesa δήλωσε ότι η αυξημένη ζημία σε σχέση με πέρυσι οφείλεται κυρίως στον όγκο των εργασιών.

Τα κέρδη συνέχισαν να επηρεάζονται από τα περιθώρια έργου που επιβαρύνθηκαν από το υψηλότερο προγραμματισμένο κόστος λόγω των γνωστών προβλημάτων ποιότητας, καθώς και από το αυξημένο κόστος προϊόντων και τις προκλήσεις εκκίνησης στον υπεράκτιο τομέα κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, πρόσθεσε.

Τα ειδικά στοιχεία ήταν θετικά λόγω της πώλησης μιας επένδυσης που λογιστικοποιήθηκε με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.