Η Στήλη αισθάνεται αμήχανη, το λιγότερο, μπροστά στους ευρηματικούς τρόπους που έχει μηχανευθεί για να «μάχεται», αυτόν τον καιρό, το παγκόσμιο ακτιβιστικό κίνημα. Η αστραπιαία διάδοση μιας πληροφορίας - είδησης που συνάδει με το γενικό ρεύμα της εποχής, συνεγείρει τα

ευεπήφορα να εξεγερθούν, πνεύματα, απ’ άκρου εις άκρον της Γης.

Η έννοια της αναίμακτης “εξέγερσης” τμημάτων από τα πιο εύπορα και μορφωμένα τμήματα των κοινωνιών στην “πεφωτισμένη”, Δύση δεν είναι χθεσινή, πολύ δε μάλλον, τωρινή. Απλώς, αλλάζει ιδεολογικό πανωφόρι ανάλογα με το διακύβευμα. Ο δυτικός ακτιβιστής ανησυχεί από το πρωί ως το βράδυ για την ευρωστία του πλανήτη, είναι πάντα σοβαρός στα όρια της οργής και δεν ακούει πολύ μουσική –όπως οι παλαιοί ομοιδεάτες!!!  

Για να γράψουμε την αλήθεια, η Εξουσία δίνει ανέκαθεν αφορμές στα πεινασμένα για δικαιοσύνη πνεύματα, για να εξεγείρονται.

Το ερώτημα είναι σήμερα, αν ο τρόπος με τον οποίο επισυμβαίνει η αντίδραση των “πεφωτισμένων” μαζών συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν, υποθετικά, τους λαούς, ή δημιουργεί απλώς, ένα είδος επιφανειακών νησίδων που προόρισται να χαθούν καθώς ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη στήλη Σχόλιο του energia.gr εδώ