Ο Αριστοτέλης εδίδαξε την ετεργονία των σκοπών: Αλλού σκοπεύεις πχ. τον αποκλεισμό της Ρωσσίας κι ο επιδιωκόμενος  στόχος αποτυγχάνει εξ αιτίας της αλαζονείας της κυβέρνησης.

Το «εμπάργκο» του Ρωσικού πετρελαίου , βασικού προϊόντος με το οποίον ο Πούτιν χρηματοδοτεί τον πόλεμο με το ΝΑΤΟ , παρεκάμφθη εξ αιτίας της μεταφορτώσεως του εις έτερα πετρελαιοφόρα άλλων σημαιών έξω από 6 μίλια των Ελληνικών χωρικών υδάτων , στον Μεσσηνιακό κόλπο , για να διϋλισθή σε τρίτες χώρες , ώστε να αποχαρακτηρισθή η προέλευση του κι εξαχθή στην διεθνή αγορά,ενισχύοντας την Ρωσσική οικονομία .Η οποία ανεπτύχθη πέρυσι περισσότερον από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – το γνωστό «διευθυντήριο» της γηραιάς ηπείρου –  έβαλε τις φωνές : τροφοδοτείτε τον Πούτιν και πλήττετε την «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» απέναντι στη Ουκρανία , θα διαμήνυσε στο Μέγαρο Μαξίμου

Κι αυτό αντεποκρίθη αμέσως  , κηρύσσοντας τον Μεσσηνιακό κόλπο ως περιοχή ναυτικών γυμνασίων με την γνωστή …Τουρκική μέθοδο των ΝΑΦΤΕΞ της 378/24 μέχρις της 9ης Μαϊου ε,έ.

Οι ναύαρχοι στην Μόσχα γέλασαν και ενημέρωσαν τον Πούτιν ότι θα επαναρχίσει η κομπίνα του Ρωσσικου πετρελαίου στις …10Μαίου.

-«Νταβάριτς» θα είπαν « Νiet problema» εις άπταιστον Ρωσοήνγκλις κι ο Πούτιν ησύχασε.

Το μπαλάκι όμως γύρισε στο Μαξίμου: «Νέα ΝΑΦΤΕΞ , πάλι να εκδώσουμε , είναι κάπως δύσκολο» θα απήντησαν.

Ευκολότερο θα ήταν , να κλείσουμε τον Μεσσηνιακό κόλπο όπως όλους τους άλλους Ελληνικούς κόλπους , επεκτείνοντας τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια , όπως έκαμαν με το προεδρικό διάταγμα 107 του 2020.

Αλλά τότε θα διαμαρτήρετο ο Ερντογάν ότι η Ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει την «διακήρυξη των Αθηνών» επεκτείνοντας τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίον. Που δεν τελειώνει στο ακρωτήριο Ταίναρον.

Βέβαια,οι Τούρκοι δεν ήσαν ποτέ καλοί στην Γεωγραφία αλλά αυτό δεν μεταβάλλει την θέση του ΥΠΕΞ κ. Γιώργου Γεραπετρίτη  ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα , όπως δικαιούται από το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης κι έτσι οι Οβιδιακές μεταμορφώσεις της κυβερνήσεως Κυρ. Μητσοτάκη συνεχίζονται όπως σε τόσα άλλα ζητήματα.