ΗΠΑ: Στη Φλόριντα77 Σπίτια με Φ/Β και Μπαταρίες θα Σχηματίσουν Ένα Κοινοτικό Μικροδίκτυο

ΗΠΑ: Στη Φλόριντα77 Σπίτια με Φ/Β και Μπαταρίες θα Σχηματίσουν Ένα Κοινοτικό Μικροδίκτυο
energia.gr
Τρι, 14 Νοεμβρίου 2023 - 11:56

Η πόλη Lakeland της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε έγκριση σε 77 σπίτια που θα τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια και θα την αποθηκεύουν να συνδεθούν μεταξύ τους για να σχηματίσουν ένα κοινοτικό μικροδίκτυο. Το πιλοτικό έργο 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αναπτύσσεται από τη βοηθητική εταιρεία Lakeland Electric, την εταιρεία ανάπτυξης μικροδικτύων BlockEnergy και την εταιρεία ανάπτυξης κατοικιών Highland Homes, θα ονομάζεται Myrtlebrook.

Κάθε ένα από τα 77 νέα σπίτια θα διαθέτει ηλιακή συστοιχία 8 kW στην σκεπή του και μια μπαταρία 43 kWh θα συνδέει ζεύγη σπιτιών. Θα υπάρχει επίσης κεντρική μονάδα αποθήκευσης μπαταριών για όλη τη γειτονιά. Οι συσκευές ηλιακής και αποθήκευσης ενέργειας θα σχηματίσουν μαζί ένα μικροδίκτυο που αναμένεται να είναι αυτάρκης κατά 77%.

Η Lakeland Electric, η οποία χρηματοδοτεί το έργο, θα είναι ο ιδιοκτήτης-διαχειριστής της ηλιακής ενέργειας και της αποθήκευσης της Myrtlebrook και θα επωφεληθεί από την υπερβολική ενέργεια που τροφοδοτείται πίσω στο δίκτυο. Αναμένεται να εξοικονομήσει 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος.

Ο Michael Dammer, διευθυντής αναδυόμενης τεχνολογίας στη Lakeland Electric, είπε [μέσω μιας τοπικής θυγατρικής του ABC News], «Επειδή η παραγωγή συμβαίνει ακριβώς στη γειτονιά, είμαστε λιγότερο επιρρεπείς σε διακοπές στο δίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες μας είναι λιγότερο πιθανό να δουν συσκότιση λόγω καταιγίδων ή σκίουρων ή οποιουδήποτε είδους εξωτερικού αυτοκινήτου σε σχέση με τον τύπο κατάστασης».

Η Block Energy σχεδιάζει να ανοίξει το έδαφος στην κοινότητα ηλιακών μικροδικτύων της Φλόριντα το επόμενο έτος, με το Highland Homes να ξεκινά την κατασκευή το 2025. Η κοινότητα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025 ή στις αρχές του 2026.