Οι ενεργειακές εταιρείες επέδειξαν μεγαλύτερες αντιστάσεις μέσα στο γενικότερο περιβάλλον σοβαρών απωλειών που αντιμετώπισαν οι περισσότερες εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Χαρακτηριστική είναι η πορεία του Γενικού Δείκτη μέσα στον Αύγουστο με αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ

Οι ενεργειακές εταιρείες επέδειξαν μεγαλύτερες αντιστάσεις μέσα στο γενικότερο περιβάλλον σοβαρών απωλειών που αντιμετώπισαν οι περισσότερες εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χαρακτηριστική είναι η πορεία του Γενικού Δείκτη μέσα στον Αύγουστο με αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ.



Ο Αύγουστος του ’15 θα μείνει στην ιστορία για το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ ημερήσιας υποχώρησης  που παρουσίασε στις 3/8 με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 16,23%. Ταυτόχρονα οι τραπεζικές μετοχές οδηγήθηκαν  σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια του μήνα αφαιρέθηκε από το Γενικό Δείκτη 21,73% (επίδοση η οποία καταγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων 39 μηνών) και από το δείκτη των τραπεζών 68,43%.



Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι εταιρείες του ευρύτερου κλάδου της ενέργειας κατόρθωσαν να περιορίσουν τις απώλειές τους, φανερώνοντας την ανθεκτικότητά τους μέσα στις αντίξοες συνθήκες.

Η μετοχή της ΔΕΗ, που έκλεισε στα 4,71 € στις 26 Ιουνίου, έφτασε μέχρι και τα επίπεδα των 3,53 € στις 24 Αυγούστου, για να ανακάμψει τελικά πάνω από τα 4 € στο τέλος του μήνα, περιορίζοντας τις απώλειες του μήνα στο 13,8%.

Εντυπωσιακή ήταν μέσα στο μήνα η πορεία της μετοχής της MotorOil. Η μετοχή έκλεισε στα 8,5 € στις 26 Ιουνίου. Ξεπερνώντας γρήγορα την αμηχανία της πρώτης συνεδρίασης στις 3/8 ακολούθησε μια αυξητική πορεία φτάνοντας στα 9,2 € στις 19/8. Ακολούθησαν 3 δύσκολες συνεδριάσεις από τις οποίες έχασε το 12% της αξίας της και προσγειώθηκε στα 8,08 €. Παρόλα αυτά, στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις του μήνα κατόρθωσε να ανακάμψει, καλύπτοντας κάτι περισσότερο από το χαμένο έδαφος, με αποτέλεσμα ο μήνας να κλείσει για αυτήν θετικά (+9,4%).