Αναστασιάδης: Δεν Πρέπει να Μας Απογοητεύουν τα Αποτελέσματα της Γεώτρησης της ΕΝΙ

Αναστασιάδης: Δεν Πρέπει να Μας Απογοητεύουν τα Αποτελέσματα της Γεώτρησης της ΕΝΙ
energia.gr
Πεμ, 26 Μαρτίου 2015 - 13:20
Δεν πρέπει να μας απογοητεύουν τα αποτελέσματα της γεώτρησης της εταιρείας ΕΝΙ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξερχόμενος από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Δεν πρέπει να μας απογοητεύουν τα αποτελέσματα της γεώτρησης της εταιρείας ΕΝΙ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξερχόμενος από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα αν αισθάνεται απογοήτευση για τα αποτελέσματα της γεώτρησης της εταιρείας ΕΝΙ, απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι «υπάρχουν και ανάλογες περιπτώσεις στη Νορβηγία, όπου τρεις αδειοδοτήσεις ήταν αποτυχημένες και η τέταρτη έδειξε ότι ήταν το πλουσιότερο κοίτασμα».

Ο Πρόεδρος σε ερώτηση αν αλλάζει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης απάντησε «ποσώς δεν αλλάζει».

Κληθείς να απαντήσει αν θα δοθεί παράταση στην ΕΝΙ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτά αφήστε τα να τα δούμε όπως πρέπει να τα δούμε, με σοβαρότητα».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μεταδίδουν από το πρωί ΜΜΕ της Κύπρου, από τη γεώτρηση στο «Αμαθούσα» (Οικόπεδο 9), δεν εντοπίστηκαν εκμεταλλεύσιμες ποσότητες φυσικού αερίου.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η εταιρεία δεν το βάζει κάτω και βολιδοσκοπεί την κυβέρνηση για να της δοθεί διετής παράταση των ερευνητικών δραστηριοτήτων της.

Την επίσημη ενημέρωση των εκπροσώπων των κυπριακών κομμάτων επί των αποτελεσμάτων πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.