Μαθιός Ρήγας: Επιφυλάξεις για τις Αλλαγές στο Ρυθμιστικό Περιβάλλον της Αγοράς Φυσικού Αερίου του Ισραήλ

Μαθιός Ρήγας: Επιφυλάξεις για τις Αλλαγές στο Ρυθμιστικό Περιβάλλον της Αγοράς Φυσικού Αερίου του Ισραήλ
energia.gr
Παρ, 20 Φεβρουαρίου 2015 - 16:05
Τις επιφυλάξεις του για τις αλλαγές που προωθούνται στο ρυθμιστικό περιβάλλον της αγοράς φυσικού αερίου του Ισραήλ, εκφράζει ο επικεφαλής της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας, με αφορμή τη συμβιβαστική φόρμουλα που προωθεί η αντιμονοπωλιακή αρχή της χώρας για το Λεβιάθαν
Τις επιφυλάξεις του για τις αλλαγές που προωθούνται στο ρυθμιστικό περιβάλλον της αγοράς φυσικού αερίου του Ισραήλ, εκφράζει ο επικεφαλής της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας, με αφορμή τη συμβιβαστική φόρμουλα που προωθεί η αντιμονοπωλιακή αρχή της χώρας για το Λεβιάθαν.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, η Energean έκλεισε συμφωνία με τους εταίρους των οικοπέδων Sara και Myra στο Ισραήλ, μέσω της θυγατρικής της στην Κύπρο, Energean E&P Holdings. Με βάση τη συμφωνία, οι εταίροι θα μεταφέρουν στην Energean το 25% των δικαιωμάτων, ενώ η ελληνική εταιρεία θα γίνει διαχειριστής των δύο οικοπέδων. 

Σε δηλώσεις του στην ισραηλινή εφημερίδα Globes, ο κ. Ρήγας ανέφερε τα εξής:

«Ενδιαφερόμαστε ακόμα για να δραστηριοποιηθούμε στο Ισραήλ, αλλά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί τώρα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητες μας στο Ισραήλ και να γίνουμε περισσότερο ενεργοί σε άλλες άδειες εξόρυξης, αλλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, και μόνο τότε θα αποφασίσουμε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Η σταθερότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τους επενδυτές. Κάθε τέτοια αλλαγή είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να λάβουμε υπόψιν και αν τελικά ο κίνδυνος γίνει πολύ μεγάλος, ίσως τότε δεν θα αξίζει πια να προχωρήσουμε σε εξορύξεις».