Η Energean Oil & Gas δίνει νέα ώθηση στο επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 225 εκατ. δολαρίων, για την ανάπτυξη της παραγωγής στα κοιτάσματα Πρίνος, Βόρειος Πρίνος και Έψιλον του κόλπου της Καβάλας, έτσι ώστε να αγγίξει τα 10.000 βαρέλια ανά ημέρα μέχρι το 2016. Το νέο «όπλο» στα χέρια της ακούει στο όνομα «Energean Force».

Η Energean Oil & Gas δίνει νέα ώθηση στο επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 225 εκατ. δολαρίων, για την ανάπτυξη της παραγωγής στα κοιτάσματα Πρίνος, Βόρειος Πρίνος και Έψιλον του κόλπου της Καβάλας, έτσι ώστε να αγγίξει τα 10.000 βαρέλια ανά ημέρα μέχρι το 2016. Το νέο «όπλο» στα χέρια της ακούει στο όνομα « Energean Force».

Πιο αναλυτικά, το φιλόδοξο πρόγραμμα της ελληνικής πετρελαϊκής προβλέπει την διενέργεια 15 γεωτρήσεων και την εγκατάσταση δύο νέων μη επανδρωμένων εξεδρών στα πεδία Βόρειος Πρίνος και Έψιλον, οι οποίες εν συνεχεία θα συνδεθούν με την ήδη υπάρχουσα υποδομή στην περιοχή. Σημειώνεται ότι τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στα τρία αυτά πεδία εκτιμώνται πλέον κοντά στα 30 εκατ. βαρέλια, με βάση πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η νέα εξέλιξη στο τεχνικό σκέλος είναι ότι η Energean απέκτησε την πλατφόρμα υποστήριξης γεωτρήσεων, Glen Esk, από την εταιρεία KCA Deutag και τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι θα χρησιμοποιήσει δικά της πληρώματα για τις γεωτρήσεις, μειώνοντας έτσι τα κόστη και αυξάνοντας την ευελιξία και την παραγωγή στον Πρίνο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλατφόρμα Glen Esk θα μετονομαστεί στο εξής σε « Energean Force» και αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, τόνισε ότι «η Energean έχει επενδύσει πάνω από 250 εκατ. δολάρια από το 2007 και κατάφερε να διατηρήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη με τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Ο Πρίνος, ως το μοναδικό πεδίο που παράγει πετρέλαιο στην Ελλάδα, έχει παράγει ήδη 115 εκατ. βαρέλια, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματά του υπολογίζονταν αρχικά σε 60 εκατ. βαρέλια. Πλέον, ο Πρίνος μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς οι επενδύσεις και οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχει σημαντική προοπτική για περαιτέρω παραγωγή μέσα από την διενέργεια νέων γεωτρήσεων και μέσω της εφαρμογής τεχνικών ενισχυμένης άντλησης ( enhanced oil recovery), σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα προορίζεται να παίξει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας μετά από 7 χρόνια ύφεσης».