Το φυσικό αέριο εμπορεύεται σήμερα έναντι 4 δολαρίων ανά mmbtu στις ΗΠΑ και έναντι 15 δολαρίων στην Ιαπωνία. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τις εταιρείες του LNG, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είδαν την ζήτηση να αυξάνεται ραγδαία διεθνώς, συμπαρασύροντας προς τα επάνω και τους ναύλους.

Το φυσικό αέριο εμπορεύεται σήμερα έναντι 4 δολαρίων ανά mmbtu στις ΗΠΑ και έναντι 15 δολαρίων στην Ιαπωνία. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τις εταιρείες του LNG , οι οποίες τα τελευταία χρόνια είδαν την ζήτηση να αυξάνεται ραγδαία διεθνώς, συμπαρασύροντας προς τα επάνω και τους ναύλους.

Ως γνωστόν, το μεγάλο πλεονέκτημα του LNG είναι ότι σε αντίθεση με το συμβατικό αέριο, μπορεί να μεταφερθεί παντού στον κόσμο μέσω των πλοίων. Τις δυνατότητες αυτές έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο παραγωγοί όπως το Κατάρ, αλλά και διάφορες ναυτιλιακές που φρόντισαν να αγοράσουν νέα πλοία τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ναύλοι κυμαίνονταν πριν από μερικά χρόνια σε 30.000 δολάρια ανά ημέρα, ενώ σήμερα βρίσκονται κοντά στα 125.000 δολάρια. Μάλιστα, οι προοπτικές για τη συνέχεια εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικές, καθώς σε διάφορα κράτη υλοποιούνται νέοι σταθμοί LNG , οι οποίοι θα απαιτήσουν με τη σειρά τους και νέα πλοία.