Τριμερή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αντώνη Σαμαράζήτησε ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο και επιβεβαίωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.
Τριμερή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αντώνη Σαμαράζήτησε ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο και επιβεβαίωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

"Έχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έχω ζητήσει να καλέσει και εμένα και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσουμε τη συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα".

Από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι περιμένουν την κλήση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία ο κ. Σαμαράς " ασφαλώς και θα ανταποκριθεί", όπως δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις από την Ευρώπη, που ζητούν, σύμφωνα με το MEGA,ελληνική λύση μέχρι το άνοιγμα των ασιατικών αγορών (στις 24:00 ώρα Ελλάδας).Ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν στέλνει τελεσίγραφο ότι πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα υπογράψει τη σύμβαση και τα μέτρα πουτη συνοδεύουν.

Νωρίτερα, την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις,ζήτησε ο Α. Σαμαράς, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία διήρκεσε μόλις 15 λεπτά.

"Το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει, εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση και βέβαια όσο ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται, μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το σύνταγμα.
Να σημειωθεί ότι στις εξελίξεις στην Ελλάδα έχει παρέμβει και ο επίτροπος Ολι Ρεν τονίζοντας πως "έχουμε ζητήσει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα".

Την ίδια στιγμή ξένα πρακτορεία υποστηρίζουν ότι επίκειται παραίτηση Παπανδρέου ακόμα και εντός της ημέρας.
Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr