Ο Iberdrola πρόσθεσε ότι οι κύριες γεωγραφικές περιοχές που εμπλέκονταν ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες, το Λουξεμβούργο και η Ιταλία.
Το επιτόκιο έφτασε σχεδόν τα 2.000 εκατομμύρια ευρώ, επιτρέποντας στην εταιρεία να ορίσει ένα κουπόνι 3,95%, το οποίο, όπως είπε, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και κάτω από τη θεωρητική αναφορά δεδομένης της τιμολόγησης στη δευτερογενή αγορά.
Η Iberdrola δήλωσε ότι αυτό αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ασφάλιστρο στην ιστορία για Ισπανό εκδότη.
Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτή η όρεξη αντανακλά την εμπιστοσύνη στον όμιλο υπό την προεδρία του Ignacio Galán μετά από αυτά που χαρακτήρισε ως καλά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2025.
Πρόσθεσε ότι εκμεταλλεύτηκε ένα χρονικό περιθώριο στην αγορά μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, με τα επίπεδα κόστους να βρίσκονται σε ετήσια χαμηλά και ενόψει μιας πιθανής αύξησης της προσφοράς την επόμενη εβδομάδα.
Οκτώ τράπεζες – BNP, HSBC, Unicredit, BBVA, Santander, Natixis, SMBC και Commerzbank – συμμετείχαν στην τοποθέτηση.
Η Iberdrola δήλωσε ότι το ομόλογο είναι πράσινο σύμφωνα τόσο με τις Αρχές Πράσινων Ομολόγων της ICMA όσο και με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Πράσινων Ομολόγων, με συμμετοχή άνω του 62% από βιώσιμους επενδυτές.
Δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη δημόσια αγορά της για φέτος και θα αναχρηματοδοτήσει ένα παρόμοιο υβριδικό ομόλογο, του οποίου η επαναγορά θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτό διατηρεί τον όγκο των υβριδικών της πωλήσεων σταθερό στα 8.250 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στην πρόσφατη Ημέρα Κεφαλαιαγοράς στο Λονδίνο.
Πρόσθεσε ότι τα υβριδικά ομόλογα υπολογίζονται ως κεφάλαιο 50% σύμφωνα με τις μεθοδολογίες των κύριων οργανισμών αξιολόγησης, υποστηρίζοντας τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις του ομίλου.
Η τελευταία έκδοση αυτού του τύπου χρέους από την Iberdrola χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2024 με κουπόνι 4,247%.