Οι επιλογές εξαγωγής για τα θαλάσσια φορτία Urals αναμένεται να περιοριστούν τον επόμενο μήνα, καθώς η Ινδία αναμένεται να μειώσει σημαντικά τις εισαγωγές της. Οι προμηθευτές στρέφονται προς την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο, καθώς η Τουρκία, ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής Urals, δεν έχει την ικανότητα να επεξεργαστεί περισσότερα βαρέλια ρωσικού πετρελαίου.
Στην τρέχουσα αγορά, η Ρωσία έχει δύο βασικές επιλογές: να αυξήσει τις εκπτώσεις ή να περιορίσει την παραγωγή. Και οι δύο επιλογές θα ασκήσουν πίεση στα έσοδα του προϋπολογισμού του Κρεμλίνου, σύμφωνα με έναν έμπορο.
Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ότι οι εκπτώσεις για το Urals στην Κίνα θα αυξηθούν κατά 2-5 δολάρια ανά βαρέλι από τα τρέχοντα 10-12 δολάρια με βάση την παράδοση στο λιμάνι, ενώ ορισμένοι αναμένουν μεγαλύτερες μειώσεις τους επόμενους μήνες. «Δεν έχουν γίνει ακόμη νέες συναλλαγές για το Urals στην Κίνα, αλλά οι έμποροι προετοιμάζονται για διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν σε περίπου -15 δολάρια ανά βαρέλι με βάση το DES (delivered ex ship)», ανέφερε μια πηγή του εμπορίου στο Reuters.
Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Κίνα ενδέχεται να αυξηθούν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, φτάνοντας ενδεχομένως το ρεκόρ των 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, καθώς τα ανεξάρτητα διυλιστήρια εκμεταλλεύονται τις εκπτώσεις στα φορτία μετά τη μείωση των αγορών από την Ινδία.
Παρόλα αυτά, ορισμένοι άνθρωποι της αγοράς προειδοποιούν ότι η ζήτηση της Κίνας για ρωσικό πετρέλαιο ενδέχεται να πλησιάζει στην κορύφωσή της. «Ο Απρίλιος ενδέχεται να είναι ένας κρίσιμος μήνας για τις αποστολές. Τα μικρά κινεζικά διυλιστήρια θα έχουν αγοράσει τα αποθέματα, η ζήτηση ενδέχεται να μειωθεί, και η Ρωσία ενδέχεται να αναγκαστεί να μειώσει την παραγωγή. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει ρευστή», δήλωσε πηγή από μεγάλη δυτική εταιρεία πετρελαίου. Περαιτέρω εκπτώσεις ενδέχεται να συμβάλουν στη διατήρηση των υψηλών όγκων εισαγωγών στην Κίνα τους επόμενους μήνες, πρόσθεσαν οι πηγές.
Η Ινδία αναμένεται να μειώσει σημαντικά τις εισαγωγές Urals από τον Μάρτιο, με τους όγκους τον Απρίλιο να προβλέπεται ότι θα μειωθούν σε περίπου 400.000 βαρέλια την ημέρα. Το διυλιστήριο Nayara θα είναι πιθανώς ο μόνος εναπομείναντας εισαγωγέας, σύμφωνα με πηγές της αγοράς. Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία μειώθηκαν κατά 12% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, και η πτωτική τάση αναμένεται να συνεχιστεί και αυτόν τον μήνα.