Η Σερβία καταναλώνει περίπου 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο, με τα 2/3 να αποτελούν εισαγωγές από τη Ρωσία. Η Σερβία τροφοδοτείται κυρίως από τον Balkan Stream, τον αγωγό που συνδέει τη Βαλκανική Χερσόνησο με τον Turk Stream στην Τουρκία. Ο Βούλιν δήλωσε πως οι καλές σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Μόσχας επιτρέπουν στους Σέρβους αξιωματούχους να διαπραγματευτούν πιο ελκυστικές τιμές. Μολονότι η Σερβία έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Ουκρανούς, δεν έχει επιβάλει κυρώσεις προς τη Ρωσία. Ως εκ τούτου, οι διμερείς σχέσεις παραμένουν σε πολύ καλύτερο επίπεδο συγκριτικά με τα περισσότερα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Εξάλλου, η Σερβία παραμένει το μοναδικό μη μέλος του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Από την άλλη, η Σερβία έχει προχωρήσει σε σταδιακή διαφοροποίηση των προμηθευτών της. Το 2023 υπέγραψε σχετική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν για την αγορά 400 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στο διάστημα 2024-2026 και 1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων από το 2027 και μετά. Το συμβόλαιο διευρύνθηκε τον Σεπτέμβριο του 2024, προσθέτοντας 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα επιπλέον ημερησίως μεταξύ Νοεμβρίου 2024 και Απριλίου 2025, δηλαδή τους χειμερινούς μήνες όπου οι ενεργειακές ανάγκες είναι αυξημένες. Παράλληλα, η Σερβία μπορεί να εισάγει φυσικό αέριο μέσω της διασύνδεσης με το FSRU Αλεξανδρούπολης, επιτρέποντάς της να ξεπεράσει το εμπόδιο των περίκλειστων κρατών.
Ο Βούλιν δήλωσε βέβαιος πως η συμφωνία με τη Ρωσία θα υπογραφεί άμεσα, ενώ εξήγησε πως η Σερβία είναι έτοιμη να υιοθετήσει τις νέες μεθόδους πληρωμής προς τη Gazprom, μετά την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων προς τη Gazprombank.