Ανεβάζει σημαντικά την τιμή-στόχο για τη Mytilineos το νέο report της Citi. Έτσι, η ανάλυση της Citi αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Εταιρεία στα €45, έναντι €37 σε σχέση με την προηγούμενη ανάλυση, ενώ διατηρεί τη σύσταση BUY

Ο αναλυτής της Citi αναφέρει ότι βασικοί καταλύτες αυτής της αύξησης στην τιμή - στόχο είναι:

Τα νέα επίπεδα κερδοφορίας της Mytilineos, σύμφωνα με τη Citi, από φέτος κιόλας, θα σταθεροποιηθούν σε επίπεδα άνω του €1δισ.

Το γεγονός ότι η υψηλή κερδοφορία της Mytilineos στηρίζεται κυρίως στην αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει υψηλότερα valuations για την Εταιρεία. Ειδικότερα, η Citi εκτιμά ότι η συνεισφορά των ΑΠΕ στην κερδοφορία της Εταιρείας θα πλησιάσει το 50% τα επόμενα έτη και ως εκ τούτου η Mytilineos θα επωφεληθεί από τα υψηλότερα multiples που ακολουθούν τον Τομέα των ΑΠΕ.

Για το 2023 ο αναλυτής της Citi αναμένει EBITDA €1.005, ενώ παρά το υψηλό CAPEX, εκτιμά ότι το προσαρμοσμένο Net debt για το έτος θα κλείσει μόλις στα €1,3 δισ.

Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της Citi, αναμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή καθώς στο θετικό σενάριο ανεβάζει την τιμή - στόχο στο επίπεδο των €53.

Η περαιτέρω αυτή αύξηση της τιμής - στόχου της μετοχής για τη Citi, θα μπορούσε να προέλθει είτε από μία πιθανή, ακόμα μεγαλύτερη, κερδοφορία το 2023 (άνω του €1δισ.), είτε από τη μεγαλύτερη συνεισφορά των ΑΠΕ στο μείγμα κερδοφορίας της Mytilineos (δηλαδή RES EBITDA >€222m, που προβλέπει για φέτος η Citi).