Το Σαββατοκύριακο που πέρασε έφτασε για πρώτη φορά στο λιμάνι του Μαϊάμι, ένα φορτηγό πλοίο, το (M/V) Seaboard Blue, χρησιμοποιώντας υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ως καύσιμο. Χρησιμοποιώντας τη φορτηγίδα δεξαμενισμού Q4000, η Shell γέμισε το Seaboard Blue με LNG πριν από τον εναρκτήριο πλου του προς νότο με προορισμό την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα.

Το M/V Seaboard Blue των 1.000 TEU, γνωστό προηγουμένως ως M/V Elbblue, μετασκευάστηκε το 2017 με τη δυνατότητα να λειτουργεί τόσο με LNG όσο και με ντίζελ. Το πλοίο ήταν το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο που μετατράπηκε από συμβατική πετρελαιοκίνηση σε υγραέριο. Αυτή την Κυριακή, για πρώτη φορά, το Seaboard Blue επισκέφθηκε το λιμάνι PortMiami και εντάχθηκε στην υπηρεσία της Seaboard Marine για τη Βόρεια Κεντρική Αμερική.

"Η υιοθέτηση από την Seaboard Marine πιο πράσινων πηγών καυσίμων είναι υποδειγματική και αποτελεί σημαντικό βήμα προς τον στόχο μας να διατηρήσουμε το Μαϊάμι-Ντέιντ μια κομητεία στην αιχμή της αειφορίας", δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λεβίνε Κάβα.

 "Το Seaboard Blue είναι ένα βασικό νέο στοιχείο του μετασχηματισμού του στόλου της Seaboard", δήλωσε ο Eddie Gonzalez, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seaboard Marine.