ΗΠΑ: Συνεργασία Gulf Wind Technology και Shell New Energie για Ανεμογεννήτριες Ανθεκτικές σε Τυφώνες

ΗΠΑ: Συνεργασία Gulf Wind Technology και Shell New Energie για Ανεμογεννήτριες Ανθεκτικές σε Τυφώνες
energia.gr
Τετ, 15 Μαρτίου 2023 - 11:04

Μια εταιρεία που κατασκευάζει ρότορες ανεμογεννητριών, η Gulf Wind Technology και η Shell New Energies US θα αναπτύξουν από κοινού ανεμογεννήτριες ανθεκτικές σε τυφώνες, μοναδικές για τον Κόλπο του Μεξικού.Η Shell δέσμευσε 10 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία του προγράμματος Shell Gulf Wind Technology Accelerator με την εταιρεία Gulf Wind Technology με έδρα τη Λουιζιάνα, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας ανεμογεννητριών ανθεκτικών σε τυφώνες.

 

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης στοχεύει στην ανάπτυξη, δοκιμή και εγκατάσταση μιας ειδικής για τον Κόλπο του Μεξικού ανεμογεννητριας επίδειξης ήδη από το 2024.

Εκτός από τις εργασίες Ε&Α για την ανθεκτική στους τυφώνες ανεμογεννήτρια, ο επιταχυντής Shell Gulf Wind Technology Accelerator θα εγκαινιάσει επίσης μια εγκατάσταση εκπαίδευσης και κατάρτισης για την ανάπτυξη εργατικού δυναμικού για τη νέα υπεράκτια αιολική βιομηχανία της περιοχής.

Ο James Martin, διευθύνων σύμβουλος της Gulf Wind Technology, εξηγεί γιατί ο Κόλπος του Μεξικού απαιτεί μια μοναδική προσέγγιση όσον αφορά την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας του:

Οι άνεμοι στην περιοχή του Κόλπου είναι πιο μεταβλητοί από ό,τι στην ανατολική ακτή, όπου σήμερα αναπτύσσεται το μεγαλύτερο μέρος της υπεράκτιας αιολικής δραστηριότητας των ΗΠΑ.

Οι εποχιακές συνθήκες τυφώνων και οι μέτριες μέσες ταχύτητες ανέμου δημιουργούν μια κατάσταση που απαιτεί μια νέα προσέγγιση στην εφαρμογή της τεχνολογίας και στο πλαίσιο στο οποίο αυτή αναπτύσσεται και επιδεικνύεται. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε ειδικά για να αντιμετωπίξει και να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη και να επιτρέψει τα επόμενα βήματα για την περιοχή και τη βιομηχανία.

Η Πολιτεία της Λουιζιάνα έχει θέσει ως στόχο 5 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2035 και στα τέλη του περασμένου μήνα, το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ πρότεινε την πρώτη πώληση μισθώσεων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού.

Αυτό ακολούθησε την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν τον Ιούλιο του 2022 ότι θα επιδιώξει την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον Κόλπο, ο οποίος είναι ήδη κόμβος παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η προκήρυξη για την προτεινόμενη πώληση που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει μια περιοχή 102.480 στρεμμάτων στα ανοικτά της λίμνης Τσαρλς της Λουιζιάνα και δύο περιοχές στα ανοικτά του Γκάλβεστον του Τέξας, εκ των οποίων η μία περιλαμβάνει 102.480 στρέμματα και η άλλη 96.786 στρέμματα. Οι περιοχές αυτές έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτήσουν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια σπίτια με καθαρή ενέργεια.