Ο CEO της Silicon Valley Bank εξαργύρωσε μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης με καθαρό κέρδος 2,27 εκατ. δολάρια τις τελευταίες εβδομάδες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας, όπως προκύπτει από δημόσια έγγραφα. Ο Greg Becker άσκησε δικαιώματα προαίρεσης και στις 27 Φεβρουαρίου πούλησε μετοχές, κινήσεις που του απέφεραν 2,27 εκατ. δολάρια. σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

 

Οι πωλήσεις αυτές ήταν μέρος ενός προσυμφωνημένου σχεδίου πώλησης μετοχών στελεχών, γνωστού ως πρόγραμμα 10b5-1, το οποίο ο Becker κατέθεσε στη SEC στις 26 Ιανουαρίου, μόλις 6 εβδομάδες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας.

Ο Becker πούλησε επίσης μετοχές στις 31 Ιανουαρίου για επιπλέον 1,1 εκατ. δολάρια, για να καλύψει μια φορολογική υποχρέωση.

Οι μετοχές του Becker πουλήθηκαν σε τιμές που κυμαίνονταν από 285 έως 302 δολάρια, ενώ το βράδυ της Παρασκευής η αξία τους είχε καταρρεύσει, μετά την πτώχευση της τράπεζας. Η εξέλιξη αυτή κόστισε σε εξωτερικούς επενδυτές δισεκατομμύρια και προκάλεσε σοκ στον τραπεζικό τομέα, καθώς και στη Silicon Valley, όπου η τράπεζα δανειοδοτούσε start-ups και και VC εταιρείες.

Τα πρόσφατα κέρδη του Becker από την πώληση των μετοχών προστίθενται στα 2,6 εκατ. δολάρια σε μετρητά που του καταβλήθηκαν πέρυσι, μεταξύ των οποίων και μπόνους 1,5 εκατ. δολαρίων σε μετρητά.

capital.gr