Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι τα εξαρτήματά της για οχήματα έχουν ελεγχθεί και είναι συμβατά με το πρότυπο ISO/SAE 21434, το οποίο είναι θεμελιώδες για τον κανονισμό αριθ. 155 (UN R155) της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE)

Το εν λόγω πρότυπο για τα μέτρα κυβερνοασφάλειας της αυτοκινητοβιομηχανίας, απαιτεί από τους κατασκευαστές οχημάτων και εξαρτημάτων οχημάτων να χρησιμοποιούν πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης για την προστασία από χάκερ και άλλες απειλές. Πληρώντας τα υψηλότερα πρότυπα για την ψηφιακή ασφάλεια, η LG έχει πιστοποιηθεί με το σύστημα διαχείρισης κυβερνοασφάλειας οχημάτων ISO/SAE 21434 από τον κορυφαίο παγκόσμιο οργανισμό δοκιμών TÜV Rheinland.

Οι κανονισμοί κυβερνοασφάλειας οχημάτων της UNECE, συμπεριλαμβανομένου του UN R155, θεσπίστηκαν για να καταστήσουν τα σημερινά και μελλοντικά μοντέλα οχημάτων ασφαλέστερα απέναντι στους συνεχώς αυξανόμενους κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων. Με τα οχήματα να συλλέγουν, να έχουν πρόσβαση και να αποθηκεύουν πλέον μεγάλο όγκο δεδομένων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει καταστεί μείζον θέμα για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στις χώρες της ΕΕ, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να υιοθετήσουν Συστήματα Διαχείρισης της Κυβερνοασφάλειας (CSMS) και να λάβουν Έγκριση Τύπου Οχήματος (VTA) προκειμένου να παρέχουν τα προϊόντα τους. Σε περιοχές εκτός της ΕΕ, όπως η Βόρεια Αμερική και η Ασία, έχουν τεθεί σε ισχύ παρόμοιοι τύποι κανονισμών.

Σε αυτό το περιβάλλον, η επαλήθευση του συστήματος CSMS διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα των εξαρτημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα βασικά προϊόντα της LG, συμπεριλαμβανομένων των Συστημάτων Infotainment μέσα στο όχημα (IVI) και των telematics, πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας που ορίζονται στο ISO/SAE 21434 σύμφωνα με τον κανονισμό UN R 155. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία είναι σε θέση να προμηθεύει τους συνεργάτες της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας με εξαιρετικά ασφαλείς και αξιόπιστες λύσεις mobility που πληρούν ή και υπερβαίνουν τα πιο πρόσφατα πρότυπα. Με βάση την μακρά εμπειρία της στην ανάπτυξη και τη λειτουργία διαδικασιών κυβερνοασφάλειας, η LG μπορεί να ανταποκρίνεται γρήγορα στα νέα πρότυπα, δίνοντας στην εταιρεία ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι άλλων παρόχων του κλάδου.

Η LG χρησιμοποιεί το πιστοποιημένο CSMS της για να αναπτύξει την απαραίτητη εμπιστοσύνη των κατασκευαστών οχημάτων, σε ό,τι αφορά στις λύσεις εξαρτημάτων και ασφάλειας των αυτοκινήτων. Προχωρώντας μπροστά, η εταιρεία θα συνεργαστεί επίσης στενά με τους πελάτες της για να ελέγξει την κυβερνοασφάλεια των οχημάτων που χρησιμοποιούν λύσεις της LG, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της προστασίας τους από απειλές κυβερνοασφάλειας καθ' όλη τη διάρκεια του λειτουργικού κύκλου ζωής τους.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η LG ενίσχυσε τις δυνατότητές της σε αυτόν τον εξαιρετικά σημαντικό τομέα του μελλοντικού mobility με την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας Cybellum. Η δέσμευση και η επένδυση της LG στην κυβερνοασφάλεια έχουν οδηγήσει την εταιρεία σε σημαντικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης πιστοποίησης από την UNECE.

«Συγχαίρουμε ειλικρινά την LG για την πιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σύμφωνα με το πρότυπο ISO/SAE 21434», δήλωσε ο Frank Juettner, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της TUV Rheinland Korea. «Κατά την τελευταία δεκαετία, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μεταμορφωθεί για να ανταποκριθεί στη ζήτηση για προηγμένα οχήματα. Η ενίσχυση της ασφάλειας έναντι απειλών στον κυβερνοχώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ωφελεί τελικά τόσο τους χρήστες όσο και τους προμηθευτές και η πιστοποίηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως μια προκαταβολική κίνηση της LG για την παροχή ολοκληρωμένης ασφάλειας στη μελλοντική αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας».

«Στην εποχή των οχημάτων που βασίζονται στο λογισμικό, η ικανότητα παροχής αξιόπιστης κυβερνοασφάλειας θα διαδραματίσει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της LG Vehicle component Solutions (VS) Company. «Η απόκτηση της πιστοποίησης για τη συμμόρφωση με το πρότυπο ISO/SAE 21434 δείχνει ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε και να ανταποκριθούμε γρήγορα στους νέους κανονισμούς που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των οχημάτων και των επιβατών τους από κυβερνοεπιθέσεις».