Τζέιμι Ντάιμον: Ο Πόλεμος στην Ουκρανία η Μεγαλύτερη Γεωπολιτική Απειλή Από τον Β' Παγκ. Πόλεμο

Τζέιμι Ντάιμον: Ο Πόλεμος στην Ουκρανία η Μεγαλύτερη Γεωπολιτική Απειλή Από τον Β Παγκ. Πόλεμο
energia.gr
Τρι, 7 Μαρτίου 2023 - 16:20

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα συγκαταλέγονται στις βασικότερες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία που έχει ο επικεφαλής της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον

"Αυτό για το οποίο ανησυχώ περισσότερο είναι η Ουκρανία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας στο Bloomberg.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "είναι ίσως το πιο σοβαρό γεωπολιτικό ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο".

"Είναι ακόμα το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, η ηγεσία στον πλανήτη και η σχέση μας με την Κίνα – αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό από τους οικονομικούς κραδασμούς που έχουν να αντιμετωπίσουμε όλοι σε καθημερινή βάση", πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της JPMorgan επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να αποφύγουν μία ουσιαστική ύφεση.

"Μπορούμε ακόμα να έχουμε μια ήπια προσγείωση (της οικονομίας)" είπε στο Bloomberg ο Τζέιμι Ντάιμον.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι δυνατόν "και μία ήπια ύφεση, μία πιο σκληρή ύφεση", όπως επίσης όμως και "μία καλή πιθανότητα ο πληθωρισμός να μειωθεί, αν και όχι αρκετά μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2023".

Συνεπώς, σύμφωνα με τον CEO της JPMorgan "η Fed μπορεί στην πραγματικότητα να χρειαστεί να κάνει περισσότερα".

Όπως επισήμανε ο ίδιος, αν και οι καταναλωτές στις ΗΠΑ βρίσκονται "σε εξαιρετική κατάσταση τώρα" αυτό θα τελειώσει κάποια στιγμή.

Στην ευρεία συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντάιμον αναφέρθηκε και στις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

"Είναι μία συγκλονιστική τεχνολογία", είπε ο 66χρονος Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan. "Τη χρησιμοποιούμε ήδη για κάνουμε διαχείριση ρίσκου, απάτες, μάρκετινγκ, έρευνα – και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Για μένα αυτό είναι εξαιρετικό".

(από capital.gr)