Ινδονησία: Διαγωνισμός για την Ανάπτυξη Πλωτού Ηλιακού Έργου 100 MW στην Ανατολική Ιάβα

Ινδονησία: Διαγωνισμός για την Ανάπτυξη Πλωτού Ηλιακού Έργου 100 MW στην Ανατολική Ιάβα
energia.gr
Πεμ, 2 Φεβρουαρίου 2023 - 12:43

Η ινδονησιακή εταιρεία ενέργειας PLN Nusantara Power προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάπτυξη ενός πλωτού ηλιακού έργου 100 MW στην κεντρική Ανατολική Ιάβα. Αν και οι λεπτομέρειες είναι λίγες, η PLN Nusantara ανακοίνωσε νωρίτερα τον Ιανουάριο τη «διαδικασία προεπιλογής για μια διαδικασία επιλογής στρατηγικού εταίρου». Σχεδιασμένα για να εντοπίζουν πιθανούς εταίρους, αλλά δεν απαιτούν δεσμευτική προσφορά ή συνεργασία

τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία για την ανάπτυξη ηλιακών έργων με το βοηθητικό πρόγραμμα.

Ο πλωτός φωτοβολταϊκός ηλιακός σταθμός Karangkates θα έχει ισχύ 100 MW και, δεδομένου του ονόματός του, φαίνεται ότι θα βρίσκεται στη λίμνη Karangkates που βρίσκεται στα νότια της Ανατολικής Ιάβας.

Η Ινδονησία έχει επί του παρόντος πολύ μικρή παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Βασιζόμενος στα ορυκτά καύσιμα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανέφερε στις αρχές του περασμένου έτους ότι το ενεργειακό μείγμα της Ινδονησίας ήταν 63% άνθρακας, 18% φυσικό αέριο, με μόνο 7% υδροηλεκτρική και 10% μη υδροηλεκτρική ανανεώσιμη ενέργεια (η οποία είναι κυρίως γεωθερμική και βιοκαύσιμα).

Όσον αφορά τις φιλοδοξίες, ο οδικός χάρτης της Ινδονησίας στοχεύει 23% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025, 28% έως το 2038 και 31% έως το 2050.