Ινδία: Κρατική Χρηματοδότηση για Κατασκευή Έργων Αποθήκευσης Μπαταριών 4.000 MWh

Ινδία: Κρατική Χρηματοδότηση για Κατασκευή Έργων Αποθήκευσης Μπαταριών 4.000 MWh
energia.gr
Πεμ, 2 Φεβρουαρίου 2023 - 09:02

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην κατασκευή έργων αποθήκευσης μπαταριών 4.000 MWh και στη δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης για υδροηλεκτρικά αντλιοστάσια με χρήματα από τον εθνικό της προϋπολογισμό. Η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman παρουσίασε τον προϋπολογισμό της Ένωσης 2023-2024, με την «Πράσινη Ανάπτυξη» μία από τις επτά κύριες προτεραιότητές της.

Μέσω της ατζέντας προτεραιότητας για την Πράσινη Ανάπτυξη, θα διατεθούν 4,28 δισεκατομμύρια δολάρια για τις κεφαλαιουχικές επενδύσεις του Υπουργείου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου σε έργα ενεργειακής μετάβασης και καθαρού μηδενικού προγράμματος ατζέντας.

Ο Sitharaman επιβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση της Ινδίας στην Εθνική Αποστολή Πράσινου Υδρογόνου, η οποία ακολουθεί και ένα παρόμοιο επιτυχημένο σχέδιο για φωτοβολταϊκά. Στην αποστολή υδρογόνου θα επενδυθούν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Ινδία να στοχεύει σε ετήσια παραγωγή 5 εκατομμυρίων τόνων πράσινου υδρογόνου έως το 2030.

Θα υπάρξει επίσης σημαντική οικονομική υποστήριξη για έργα διακρατικής μεταφοράς για τη μετάδοση 13 GW ανανεώσιμης ενέργειας από τη βορειοανατολική περιοχή του Ladakh και ένα λεγόμενο Πρόγραμμα Πράσινης Πίστωσης για την παροχή κινήτρων για «περιβαλλοντικά βιώσιμες και ανταποκρινόμενες δράσεις».