Ο βραχίονας παραγωγής ηλιακής ενέργειας του παγκόσμιου γίγαντα πετρελαίου BP, η Lightsource bp εδραιώνει τη θέση της ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών έργων στην Αυστραλία, καθώς προχωρά στα σχέδια για την κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου 550 MW με μεγάλη μπαταρία 260 MW/520 MWh στην περιοχή Upper Hunter της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Το αγρόκτημα Goulburn River προτείνεται για κατασκευή ηλιακού πάρκου από την Lightsource bp σε ιδιωτική γεωργική γη νότια της πόλης Merriwa και θα σχεδιαστεί για να φιλοξενεί τη συνεχή βοσκή προβάτων μεταξύ των πάνελ.

Το Lightsource - η κοινοπραξία της BP με την εταιρεία ηλιακής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Lightsource - αναμένει να υποβάλει επίσημες αιτήσεις σχεδιασμού για το έργο αργότερα αυτό το έτος μετά την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών αξιολογήσεων, του σχεδιασμού του χώρου και της διαβούλευσης με την κοινότητα.

Η παραπομπή για την Προστασία του Περιβάλλοντος και τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας (EPBC) για το έργο ανοιξε τη δημόσια διαβούλευση νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν για την κατασκευή του έργου, το ηλιακό πάρκο θα περιλαμβάνει περίπου 950.000 ηλιακές μονάδες διπλής όψης, σε μια διάταξη παρακολούθησης μονού άξονα Ανατολής-Δύσης που θα βρίσκεται περίπου 5 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους έτσι ώστε να αφήνει χώρο για την βοσκή των προβάτων.