Παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες που ώθησαν τις τιμές, οι εταιρείες το 2022 υπέγραψαν σχεδόν 20 GW νέων συμβάσεων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις ΗΠΑ, πάνω από 4 GW υψηλότερα από κάθε προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την American Clean Power Association. Οι νέες συμφωνίες σήμαιναν ότι μέχρι το τέλος του έτους, 326 εταιρείες στις ΗΠΑ είχαν συνολικά 77,4 GW ανανεώσιμης ενέργειας βάσει συμβάσεων

από έργα κλίμακας κοινής ωφέλειας, εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας και της γεωθερμίας, ανέφερε ο εμπορικός όμιλος σε έκθεση της 18ης Ιανουαρίου. Το σύνολο περιλαμβάνει 45.052 MW ηλιακής ενέργειας, 28.830 MW χερσαίας αιολικής ενέργειας και 974 MW αποθήκευσης μπαταριών, με το υπόλοιπο από απροσδιόριστες πηγές.

Από τα 77,4 GW συμβατικής ισχύος, λειτουργούν τα 36 GW εγκαταστάσεων. Αυτό αντιπροσωπεύει το 16% της συνολικής λειτουργικής ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ, αρκετή για να τροφοδοτήσει 5,9 εκατομμύρια σπίτια, σύμφωνα με την έκθεση.

«Τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς και η αυξανόμενη πίεση στις εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας, οδήγησαν σε 100πλάσια αύξηση των εταιρικών προμηθειών καθαρής ενέργειας την τελευταία δεκαετία», δήλωσε ο JC Sandberg, μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος της ένωσης και chief advocacy officer, προσθέτοντας ότι «κατά την ίδια περίοδο, το κόστος ηλιακής και αιολικής ενέργειας μειώθηκε κατά 71% και 47% αντίστοιχα, καθιστώντας και τα δύο πιο ελκυστικά για τους εταιρικούς αγοραστές ενέργειας».

Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, οι τιμές για τις εταιρικές συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται κατά 30% σε ετήσια βάση για την ηλιακή και 37% για την αιολική.