Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 50% τον Νοέμβριο, έναν μήνα που χαρακτηρίστηκε από πτώση της ζήτησης ηλεκτρονικών ειδών και τις διαταραχές σχετικά με τον κορονοϊό στην Κίνα. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο είχε έσοδα ύψους 222,7 δισ. NT$ (7,3 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) για την περίοδο

αυτή, συνεχίζοντας το σερί αύξησης των πωλήσεων που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως τονίζει το Bloomberg. Η εταιρεία είναι επίσης ο αποκλειστικός προμηθευτής των τσιπ πυριτίου της Apple Inc. για τις συσκευές iPhone και Mac.

Η πολυτιμότερη εταιρεία της Ταϊβάν έχει προχωρήσει σε μεγάλες δαπάνες με σκοπό να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα και να βρίσκεται σε θέση να διεκπεραιώσει περισσότερες παραγγελίες.

Αυτή την εβδομάδα αύξησε την επένδυσή της στην αμερικανική πολιτεία της Αριζόνα στα 40 δισ. δολάρια και φιλοξένησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, την CEO της Advanced Micro Devices Λίζα Σου και άλλους ηγέτες της βιομηχανίας σε εκδήλωση στο Φοίνιξ.

Η TSMC δέχεται πιέσεις για να διαφοροποιήσει τη γεωγραφική κατανομή της και συνεργάζεται με κυβερνήσεις όπως των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας για την ανάπτυξη ενός πιο παγκόσμιου "αποτυπώματος".

Η μετοχή της TSMC έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20% φέτος, αφού η αξίας της υπερδιπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση έχει μειώσει τη ζήτηση των καταναλωτών για πολλά προϊόντα στα οποία μπαίνουν τα τσιπ της TSMC, αλλά η εταιρεία και οι πελάτες της εξακολουθούν να αναμένουν ότι η μακροπρόθεσμη τάση της ζήτησης ηλεκτρονικών ειδών θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η TSMC έχει δεσμευτεί να δαπανήσει περίπου 36 δισ. δολάρια σε κεφαλαιουχικές δαπάνες φέτος.

capital.gr