Μια τεράστια μπαταρία 4 GWh που προτάθηκε να κατασκευαστεί από τη Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης ΑΠΕ, τη Neoen για την πόλη που χρησιμοποεί άνθρακα, την Collie στη Δυτική Αυστραλία κέρδισε την έγκριση ανάπτυξης, επιτρέποντας στη γαλλική εταιρεία να προετοιμαστεί για το πρώτο στάδιο του έργου το επόμενο έτος. Το Shire of Collie και η περιφερειακή επιτροπή αξιολόγησης κοινής ανάπτυξης (JDAP) έδωσαν έγκριση

ανάπτυξης για την μπαταρία 1000MW/4000MWh, η οποία πρόκειται να τοποθετηθεί κοντά στην τελευταία από τις γεννήτριες ενέργειας με καύση άνθρακα στην Collie που πρόκειται να κλείσει το 2027.

Η μπαταρία θα κατασκευαστεί σε στάδια ισχύος 200 MW/800 MWh - ένα μέγεθος που θα μπορεί να υποστηρίξει 260.000 νοικοκυριά για μία ώρα - για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αποθήκευση με την πάροδο του χρόνου.

Η Neoen σκοπεύει να ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου σταδίου το 2023, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υποστηρίξει 150 θέσεις εργασίας και θα το θέσει σε λειτουργία το 2025 με οκτώ συνεχείς ρόλους.

Η μπαταρία θα συνδεθεί στο δίκτυο Western Power μέσω του τερματικού σταθμού Western Power Shotts, με στόχο την παροχή ενεργειακής ασφάλειας για την περιοχή και την υποστήριξη νέων βιομηχανιών.

Η Neoen είναι πρωτοπόρος στις μεγάλες μπαταρίες στην Αυστραλία, έχοντας εγκαταστήσει το 100MW/129MWh Hornsdale Power Reserve στη Νότια Αυστραλία, το οποίο ήταν τότε το μεγαλύτερο στον κόσμο και έκτοτε έχει επεκταθεί στα 150MW/193MWh.