Ευρωκοινοβούλιο: Υιοθετήθηκαν οι Τροπολογίες της Έλενας Κουντουρά για τη Στήριξη του Τουρισμού και των Μεταφορών

Ευρωκοινοβούλιο: Υιοθετήθηκαν οι Τροπολογίες της Έλενας Κουντουρά για τη Στήριξη του Τουρισμού και των Μεταφορών
energia.gr
Τετ, 5 Οκτωβρίου 2022 - 18:49

Υιοθετήθηκαν οι τροπολογίες της ευρωβουλευτή Έλενας Κουντουρά για τη στήριξη του τουρισμού και των μεταφορών, στην αρμόδια επιτροπή TRAN για τον προϋπολογισμό της ΕΕ το 2023

Οι τροπολογίες της ευρωβουλευτή, συντονίστριας της LEFT στην Επιτροπή TRAN, εγκρίθηκαν σε ειδική συνεδρίαση στο Στρασβούργο και αφορούν μεταξύ άλλων στην ανάγκη να υποστηριχθούν επαρκώς οι κλάδοι των μεταφορών και του τουρισμού στα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας των κρατών-μελών με την αντίστοιχη ενίσχυση από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. «Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στην κοινωνική διάσταση, για τη στήριξη των εργαζομένων στους κλάδους αυτούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Κουντουρά.

Ο τουρισμός είναι βασικός τομέας για την οικονομία της ΕΕ και επιταχυντής της ανάπτυξης για πολλούς ακόμη τομείς, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα σε περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της ΕΕ και 11% της απασχόλησης.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, ότι τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε πολλά αεροδρόμια στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων ακυρώσεων πτήσεων, απολεσθέντων αποσκευών, σοβαρών καθυστερήσεων κά, οφείλονται κυρίως στη σημαντική έλλειψη προσωπικού στον κλάδο.