Τεράστια συμμετοχή πολιτών συγκέντρωσε το παιχνίδι «Ενεργειακό bowling/Πετυχαίνουμε τους στόχους της ενεργειακής μετάβασης» που παρουσίασε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (10-18 Σεπτεμβρίου 2022) η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Σκοπός του παιχνιδιού, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, είναι η ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας για τους

στόχους της ενεργειακής μετάβασης μέσω της πιο απλής και απολαυστικής διαδικασίας, αυτής του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες με τη μπάλα ανά χείρας στοχεύουν τις τοποθετημένες κορίνες, κάθε μία εκ των οποίων αποτελεί και έναν στόχο της ενεργειακής μετάβασης (εξοικονόμηση ενέργειας, ηλεκτροκίνηση, πράσινο υδρογόνο, αποθήκευση ενέργειας, έξυπνες πόλεις) και των τεχνολογιών των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα, βιοαέριο, γεωθερμία).

Το παιχνίδι είναι έτοιμο να ταξιδέψει ανά την Ελλάδα προκειμένου να μεταφέρει με διασκεδαστικό τρόπο τα μηνύματα της ενεργειακής μετάβασης.

Πρώτος σταθμός του η Κοζάνη!

Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης με την ανάπτυξη σημαντικών ενεργειακών έργων. Για το λόγο αυτό, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης να μεταφερθεί το «Ενεργειακό bowling» στην περιοχή. Ήδη έχει εγκατασταθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΕΓΚΑΣ» και βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των κατοίκων οι οποίοι γίνονται κοινωνοί των εννοιών της ενεργειακής μετάβασης.

Πρόθεση της ΡΑΕ είναι το «Ενεργειακό bowling» να συνεχίσει το ταξίδι του και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

 

 

Πόλος έλξης για παιδιά το «Ενεργειακό Bowling» στην 86η ΔΕΘ