Τομή στα Ενεργειακά Δρώμενα το Επετειακό 25 Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2021»

Τομή στα Ενεργειακά Δρώμενα το Επετειακό 25 Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2021»
energia.gr
Σαβ, 27 Νοεμβρίου 2021 - 13:45

Αρκετά διαφοροποιημένο από τα προηγούμενα συνέδρια το φετινό «Ενέργεια & Ανάπτυξη» αποβλέπει, αφ’ ενός, μεν στην συνέχιση ενός θεσμού που ξεκίνησε πριν 25 χρόνια από το πάλαι ποτέ μηνιαίο περιοδικό «Ενέργεια», που μάλλον προέτρεξε της εποχής του (με αποτέλεσμα να σταματήσει την έκδοση του το 2002 για να συνεχίσει όμως σε νέα μορφή, δηλ. το τρέχον ενημερωτικό πόρταλ energia.gr), και, αφ’ ετέρου, στην 

παρουσίαση σε ένα ευρύτερο κοινό των πλέον πρόσφατων εξελίξεων και προβληματισμών στον ενεργειακό τομέα σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη.

Γιατί από την στιγμή την οποία το Συνέδριο εντάχθηκε πλήρως στον κορμό των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), από το 2004 και μετά, η ενασχόληση με τα ενεργειακά θέματα της ευρύτερης περιφέρειας αποτέλεσε μία από τις κεντρικές θεματικές. Γι’ αυτό πολλοί ενεργειακοί παράγοντες από όλες σχεδόν τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης προσέρχονται στο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» προσβλέποντας σε ένα φιλικό, ενήμερο και δεκτικό κοινό στο οποίο μπορούν να εκθέσουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Το εφετινό συνέδριο διεξάγεται μετά από απουσία δύο ετών, αφού πέρυσι λόγω Covid δεν έγινε, και σήμερα πραγματοποιείται υπό δύσκολες συνθήκες σε υβριδική μορφή και με αρκετούς περιορισμούς. Ωστόσο, η διοίκηση του ΙΕΝΕ έκρινε απαραίτητη την διεξαγωγή του συνεδρίου καθ’ ότι διαπιστώθηκε ότι η σημερινή συγκυρία, σε οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο, επιβάλλει τη οργάνωση της ετήσιας αυτής συνάντησης για λόγους ενημέρωσης και επαφών μεταξύ των εταιρειών και των παικτών του χώρου.

Εφέτος το «Ενέργεια & Ανάπτυξη» φιλοξενεί 70 και πλέον ομιλητές, συζητητές και συντονιστές, καλύπτοντας όλες σχεδόν τις πτυχές του ενεργειακού τομέα με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να προσελκύσει η παρουσίαση του World Energy Outlook 2021 του ΙΕΑ, ενώ θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις από ανώτερα στελέχη κρατικών, διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών από Ουάσινγκτον, Μόσχα, Λονδίνο και Βρυξέλλες. Έμφαση δίνεται στις συζητήσεις που θα οργανωθούν σε κάθε συνεδρία και θα ακολουθήσουν μία ή δυο βασικές ομιλίες-τοποθετήσεις από κορυφαία στελέχη της ενεργειακής αγοράς.

Σε πολιτικό επίπεδο το εφετινό συνέδριο εμφανίζεται αναβαθμισμένο με την συμμετοχή αρκετών εκπροσώπων από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα ενώ υπάρχει ικανοποιητική συμμετοχή σε επίπεδο CEOs και ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών από Ελλάδα και το εξωτερικό. Αντίστοιχα υψηλή είναι η συμμετοχή ως χορηγών και υποστηρικτών σημαντικών επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα που μεταξύ τους εξασφαλίζουν την οικονομική βάση για την διοργάνωση ενός τόσο απαιτητικού συνεδρίου το οποίο, πέρα από παρακολούθηση με φυσική παρουσία στους χώρους της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω live streaming στους εγγεγραμμένους συνέδρους.