Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν, ο Βρεταννός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, η υπουργός Εξωτερικών του, μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και πολίτες αξιούν όπως οι δύo χώρες «μποϋκοτάρουν διπλωματικώς» (*) τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο, εξαιτίας της συνεχούς παραβιάσεως των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κομμουνιστική Κίνα

Οι Κινέζοι κομμουνιστές απαντούν «να μην αναμιγνύονται πολιτική και αθλητικοί αγώνες». Το ίδιο είχε υποστηρίξει κι ο Αδόλφος Χίτλερ στους Ολυμπιακού του 1936! Αλλού είναι το τωρινό ζήτημα: Συνεπληρώθησαν δύο χρόνια τον Νοέμβριον, όταν ο ο θανατηφόρος κορωνοϊός ενεφανίσθη για πρώτη φορά στην Κινεζική επαρχία Γιουχάν, προερχόμενος  από την ...ιχθυαγορά της  - στην ουσία απ’ το κέντρο βιολογικού πολέμου που κατασκεύασαν Γάλλοι στην πόλη αυτή και αύθις το ανέλαβε το υπουργείο Πολέμου της Κίνας.

Ο θανατηφόρος ιός εξηπλώθη ταχέως στην κινεζική ενδοχώρα, παρά τον αυστηρό εγκλωβισμό των 11 εκατομμυρίων κατοίκων του Γιουχάν κι εν συνεχεία, εις ολόκληρο τον κόσμο με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα (6 εκατομμύρια  άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέχρι τούδε  και η διεθνής οικονομία εξηρθρώθη με άγνωστα αποτελέσματα εκ του ανυπολογίστου αριθμού θυμάτων της εντεύθεν ανεργίας και φτώχειας).

Στην χώρα μας, η Πανδημία του Κινεζοϊού, όπως πρώτοι την αποκαλέσαμε, ενεφανίσθη στις 20 Ιανουαρίου 2020 και κατέλαβε την κυβέρνηση εξ απήνης, οπότε με την δικαιολογία του μη υπάρχοντος εισέτι εμβολίου, ελήφθησαν σπασμωδικά μέτρα από διαφόρους ασχέτους υπουργούς και όχι από την αρμοδία επιστημονική κοινότητα.

Επειδή, όμως, η διεθνής επιστήμη επεσκίασε εν συνεχεία την πολιτική και οι ιδιωτικές φαρμακοβιομηχανίες της Αμερικής, της Βρεταννίας και της Γερμανίας παρεσκεύσαν σειρά αποτελεσματικών εμβολίων εις χρόνον ρεκόρ, ο Κινεζοϊός κατεπολεμήθη δραστηρίως.

Εχρειάσθησαν, βεβαίως, τρείς δόσεις του εμβολίου και οι εμβολιασθέντες επέτυχαν ανοσία. Οι αριστεροί απέδειξαν δια μία εισέτι φορά την α ν ο η σ ί α των  πολιτικοποιήσαντες την άρνηση του εμβολιασμού.

Η Πανδημία επανήλθε στην Ελλάδα εκ της παλιννωδίας των «υπουργίσκων»  και μαίνεται τώρα με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους 100 ημερησίως, βοηθούσης της καταρρεύσεως του ΕΣΥ που προκάλεσε η φράου Μνέρκελ το 2015 με τα «μνημόνια».

Όπως θα έλεγε ο Καραγιόζης: «Άγγλοι , Γάλλοι, Πορτογάλοι κι’ Αμερικανοί» σκέπτονται να μην πάνε στο Πεκίνο που κινδυνεύουν από το στέλεχος Δέλτα του Κινεζοϊού. Αντί να ομολογήσουν την ανησυχία των από την ανευθυνότητα των Κινέζων, εφευρίσκουν τα Ανθρώπινα δικαιώματα που παραβιάζονται στην Κίνα από καταβολής κόσμου κι όχι μόνο αλλά και στην Ευρώπη, την Τουρκία κι αλλαχού όπου Γης αλλά μη πατρίς.

Στην χώρα μας, μάλιστα, απεφασίσθη η επιταξις των ιατρών ένα ανελεύθερο αλλά «συνταγματικό» μέτρο του συντάγματος Καραμανλή-Βενιζέλου. Βεβαίως, η αποδοτικότης του μέτρου στασιάζεται όταν οι κρατικοί ιατροί υπερεπαρκούν στα κρατικά νοσοκομεία αλλά λείπει το νοσηλευτικό προσωπικό.

Εν τούτοις, από νεωτέρα έρευνα ανεξαρτήτου (των Κινέζων) ερευνητού απεκαλύφθη ότι τον Νοέμβριο του 2019 ενενεφανίσθη ο Κινεζοϊός στην ιχθυαγορά του Γιούχαν (το σημείο «Μηδέν») κι όχι, όπως υπεστήριξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλού, με τις στενές Κινεζικές σχέσεις και ο διεθνής Τύπος, με τις«εξαρτήσεις» από μπόλικα δοσίματα.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι όχι μόνο η ματαίωσις της συμμετοχής των ελευθέρων εθνών στα «Ολυμπιακά Παίγνια (**) του Πεκίνου αλλ’ ότι έφθασε η «ώρα της προσφυγής» στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητος στη Ρώμη, με αξίωση αποζημιώσεων από την  Κίνα που μόλυνε τον κόσμο έστω και εξ αιτίας βαρείας αμέλειας που ως γνωστόν εξομοιούται με τον δόλο.

Όσον αφορά εις τα καθ’ημάς, ας αφήσουν οι «υπουργίσκοι» τις απειλές για νέο , καθολικόν ... lock dawn (τηλελληνιστί ο εγκλωβισμός) κι αν δεν μπορούν, ας καθίσουν αυτοί στο σπίτι τους. Η Ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς. Αρκετά έχασε τα τελευταία (2+10) χρόνια. Η ανοσία του πληθυσμού θα επέλθη όταν το 90% εμβολιασθή και  η  Επιστήμη και Τεχνική Πρόοδος νικήσουν τον πολιτικόν αριβισμό των  αιωνίως αμπελοφιλοσοφούντων.

(*) Νέος όρος : «Diplomatic Boycott».

(**) «Οlympic Games» επισήμως.