Ο ελληνικός λαός βιώνει μία απίθανη κατάσταση: Απειλείται από μία «σύμμαχο» χώρα, την Τουρκία, μολύνεται απ’ τον κινεζοϊό της πανδημίας και καταστέλλεται απ’ την κυβέρνησή του άνευ λοιμοκαθαρτηρίου αποτελέσματος. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αξιώνει παράδοση της ελληνικής υφαλοκρηπίδος και της ΑΟΖ, αφοπλισμό 23 νήσων του βορείου Αιγαίου που ανήκουν στην Ελλάδα, αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης, εξάπλωση των μουσουλμανικών τεμενών στην Αττική και συγκυριαρχία του Αιγαίου. Ο ίδιος μεταβάλλει την Τουρκία σε «ισλαμική δημοκρατία» αφού μετέτρεψε την Αγια-Σοφιά σε τέμενος. Επιχειρεί αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, «φιλλανδοποίση» της Ελλάδος και διχοτόμηση της κατεχομένης Κύπρου. Διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, που σήμανε την απαρχή καταλύσεως της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Ερντογάν επιδιώκει την ανασύστασή της

Πλανώμενος από τις θλιβερές συσχετίσεις γεγονότων, υποτιμά την αείποτε αιτιώδη συνάφεια της Παλιγγενεσίας με την Αντοχή κι Αντίσταση των Ελλήνων, που έχουν πάλι φίλους τη Γαλλία και την Αμερική. Όπως και το 1821.

Σε 80 κεφάλαια και μερικά δοκίμια, ο Κώστας Κόλμερ εξηγεί ότι στον ακήρυκτο πόλεμο της Τουρκίας κατά της Ελλάδος «τα πράγματα τον δείχνουν φανερά που οι Έλληνες θα βγούνε νικηταί» (Κ.Π. Καβάφη, «Ο Δημάρατος»).

Στο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον της πανδημίας του κινεζοϊού, που έχει εξαντλήσει τα αντανακλαστικά της διεθνούς κοινότητος, η ταραχοποιός δράση της Τουρκίας μπορεί εύκολα να ξεφύγει του ελέγχου. Ιδίως εάν συνεχισθεί η οικονομική επιδείνωση που παρατηρείται στη γείτονα κοινωνία.

Το έτος 2021 θα αποτελέσει «κεφαλόσκαλο» (stepping stone) στις γεωπολιτικές εξελίξεις, όχι μόνο στη νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και πέραν αυτής, στην Εγγύς Ανατολή, βόρειο Αφρική και -γιατί όχι;- για την τύχη του ΝΑΤΟ και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διακύβευση είναι μεγάλη και το μέρος που επωμίζεται η Ελλάς δυσβάσταχτο. Εν τούτοις οι ευκαιρίες για τον Ελληνισμό δεν εξέλιπαν μέσα στο ρευστό περιβάλλον των ποικίλων αναστοχασμών της Γεωπολιτικής. Χρειάζεται ετοιμότης και επαγρύπνησις για την αξιοποίησή των υπέρ της προστασίας της Πατρίδος - της «Μητέρας» και της Κύπρου.


Τίτλος:
Ο Ακήρυκτος Πόλεμος Τουρκίας Κατά Ελλάδος
ISBN:
978-960-14-3633-3
Συγγραφέας: ΚΟΛΜΕΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εκδοτικός οίκος: Α. Α. ΛΙΒΑΝΗΣ
Σελίδες: 320
Διαστάσεις: 14Χ20,5
Ημερομηνία Έκδοσης: Απρίλιος 2021

 

Διαβάστε ακόμα