Η «Λαϊκή  Δημοκρατία της Κίνας», όπου στην επαρχία της, Γουάν, το πρώτον ενεφανίσθη ο θανατηφόρος  κορωναϊός, απέστειλε αεροπορικώς από το Πεκίνο στην Αθήνα «υγειονομικό υλικό» και 550.000 χειρουργικές μάσκες, για τις ανάγκες του ΕΣΥ. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Κινέζο ομόλογο του Γουάνγκ Γι, ο οποίος τόνισε τη σημασία προστασίας των πολιτών από την διάδοση της ασθενείας.

«Ο ιός -είπε- δεν σέβεται σύνορα. Η δημοσία υγεία είναι κοινή πρόκληση…και η συνεργασία είναι το πιο ισχυρό όπλο να ξεπεράσουμε την κρίση»!

-Πρόκειται περί συνήθους κινεζικής υποκρισίας. Αφού τα  Ελληνικά σύνορα παραβιάσθησαν κατ’ εξακολούθησιν εξ Ανατολών, χωρίς ο σύντροφος Γι να εκφράσει την παραμικρά συμπαράσταση στην Ελλάδα, απ’ την άλλη, ο υπουργός (από)Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε να πωλεί απ’ το πανέρι «χρυσές βίζες», σε ευκατάστατους Κινέζους που έχουν κατακλύσει τα βόρεια και νότια προάστια των Αθηνών και ν’ απειλεί τους Έλληνες με πρόστιμα ενός εκατομμυρίου αν δεν πειθαρχήσουν στις εντολές του. 

Κατά την παράδοση του Κινεζικού φορτίου των μασκών στο αεροδρόμιο Σπάτων, η Κινέζα πρέσβειρα στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, απευθυνόμενη στον κατ’ όνομα μόνον Έλληνα υπουργό Υγείας είχε το θράσος να περιλάβει και …τσιτάτα απ’ τον Αριστοτέλη ότι «φίλος σημαίνει ενιαία ψυχή σε δύο σώματα»!... 

-Πρόκειται περί αυταρέσκειας του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, να μην αναγνωρίζει τις ευθύνες του για την παγκόσμια εξάπλωση του ιού που εγνώσθη τον περασμένο Δεκέμβριο και αρχικώς απεκρύβει, με αστυνομικά μέσα, άτινα μόνον οι Κινέζοι κι’ Ερντογάν ξέρουν. Ή μήπως περί «πολιτικού παιγνίου», όταν το ΚΚΚ ομιλεί περί διεθνούς συνεργασίας αλλ’ αποφεύγει τους Αμερικανούς που μόνον αυτοί μπορούν γρήγορα να εφεύρουν το εμβόλιο και το φάρμακο κατά του Κινεζικού ιού.

Στην Ιταλία, όπου κάθε λεπτό της ώρας πεθαίνει ένας Ιταλός από τις επιπλοκές της Πανδημίας, τα περισσότερα κρούσματα μολύνσεως υπό του Κινεζικού ιού απαντώνται στο Μπέργκαμο (Bergamo), την (πρώην) πανέμορφη πολιτεία της Λομβαρδίας , που κατελήφθη τα τελευταία χρόνια από Κινέζους …νόμιμους μετανάστες, υπό τις ευλογίες του Κόντε.

Είναι οξύμωρο ο υφυπουργός Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής να δίδει νυχθημερόν μάχη στον Έβρο και στο Αιγαίο, ν’ ανασχέσει τα στίφη των λαθρομεταναστών και οι φρεσκοσιδερωμένοι υπουργοί στην Αθήνα, να προσκαλούν Κινεζικά κεφάλαια για «ιδιωτικές» επενδύσεις που κουβαλούν μαζί τους τον κομμουνιστικό ιό.