Οι εγκαταστάσεις της Jaguar Land Rover στη Βρετανία πιστοποιήθηκαν ως ουδέτερες από την Carbon Trust για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η Jaguar I-PACE ολοκλήρωσε μια περιοδεία με μηδενικές εκπομπές σε έξι τοποθεσίες για να γιορτάσει το επίτευγμα. Η πολυτελής βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πέτυχει το στόχο της να λειτουργήσει

ως ουδέτερο από άποψη άνθρακα, δύο χρόνια νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, όπως αναφέρεται στο in2life.gr.

Η δέσμευση είναι μέρος του προγράμματος Destination Zero. Φιλοδοξία της πολυτελούς βρετανικής μάρκας είναι να καταστήσει τις κοινωνίες ασφαλέστερες και υγιεινότερες, και το περιβάλλον καθαρότερο.

Για την επίτευξη της ουδέτερης κατάστασης του άνθρακα, η βρετανική φίρμα έχει επενδύσει σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας όπως οι ηλιακοί συλλέκτες και ο φωτισμός LED. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λειτουργικές εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 74% σε σχέση με το 2007, συμπεριλαμβανομένων των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας που υποστηρίζεται από την REGO ενώ η ενέργεια που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενός οχήματος μειώθηκε κατά 37% από το 2007.

Η Jaguar Land Rover έχει επίσης επενδύσει σε εκπομπές άνθρακα Gold Standard , οι οποίες αντισταθμίζουν τις εθελοντικές μειώσεις εκπομπών σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της επίσημης πιστοποίησης. Αυτά περιλαμβάνουν καθαρά και ασφαλή έργα υδροδότησης στην Κένυα και την Ουγκάντα ​​και καθαρά προγράμματα στην Ινδία και τη Γκάνα, παρέχοντας οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνική επίπτωση.

Εκτός από την επίτευξη ουδέτερης κατάστασης άνθρακα, η Jaguar Land Rover έχει μειώσει τη χρήση νερού κατά 23% ανά όχημα που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2007 και αποστέλλει μηδενικά απόβλητα κατευθείαν στον χώρο υγειονομικής ταφής σε οποιονδήποτε από τους τόπους κατασκευής και ανάπτυξης προϊόντων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Μάρτιο του 2019, πέτυχε το πιο πρόσφατο πρότυπο ISO 14001, το οποίο επικεντρώνεται στον τρόπο ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών παραγόντων στο στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης.