Οι Αρνητές της Κλιματικής Αλλαγής Βρήκαν την «Αντι-Γκρέτα» τους

Οι Αρνητές της Κλιματικής Αλλαγής Βρήκαν την «Αντι-Γκρέτα» τους
energia.gr
Πεμ, 27 Φεβρουαρίου 2020 - 10:07

Ως το αντίπαλο δέος στον κλιματικό ακτιβισμό της Γκρέτα Τούνμπεργκ παρουσιάζεται μια 19χρονη Γερμανίδα YouTuber που δηλώνει ανοικτά αρνήτρια της κλιματικής αλλαγής, βρίσκοντας όλο και περισσότερους υποστηρικτές από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα από την ιδεολογική «μήτρα» της νεο-Δεξιάς και Ακροδεξιάς. Η Ναόμι Ζάιπτ (την αναζητάτε στο Διαδίκτυο 

ως «Naomi Seibt») ξεκίνησε στα τέλη του 2019 να ανεβάζει τα βίντεο της στο YouTube χρησιμοποιώντας προβοκατόρικους τίτλους όπως «Κλιματική αλλαγή – μήπως είναι απάτη;» και «Μήνυμα προς τα Media – ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ;» (μια ευθεία αναφορά στο γνωστό ξέσπασμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ προς τους ηγέτες του πλανήτη, κατά την ομιλία της στα Ηνωμένα Εθνη, τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Οπως αναφέρει ο Independent, οι απόψεις της για το κλίμα προσέλκυσαν την προσοχή του Ινστιτούτου Χάρτλαντ, ενός think tank με έδρα το Σικάγο, που διατηρεί στενές σχέσεις, τόσο με το alt-right κίνημα των ΗΠΑ, όσο και με τον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Τραμπ – επίσης γνωστού αρνητή της κλιματικής αλλαγής.

Πριν από λίγο καιρό, ο συγκεκριμένος οργανισμός, ο οποίος πέρσι διοργάνωσε τo δικό του Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στο ξενοδοχείο Trump International στην Ουάσιγκτον, προσέλαβε τη νεαρή Γερμανίδα ως το επίσημο «πρόσωπο» της καμπάνιας του.

Τη Ναόμι «υιοθέτησε» εσχάτως ως «ηγερία» του και το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), στους κόλπους του οποίου υπάρχουν δεκάδες αρνητές της κλιματικής αλλαγής.

Με τέτοιους υποστηρικτές από πίσω της, η 19χρονη βρήκε πεδίον δόξης λαμπρό προκειμένου να ξετυλίξει την… κοσμοθεωρία της.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε πριν από λίγο καιρό το Ινστιτούτο Χάρτλαντ, με τίτλο «Naomi Seibt vs Greta Thunberg: Ποια από τις δύο πρέπει να εμπιστευτούμε;», η Ζάιπτ ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να θέτουμε ερωτήματα για οποιοδήποτε αφήγημα αντί να το προωθούμε χωρίς σκέψη. Στις μέρες μας, η επιστήμη της κλιματικής αλλαγής δεν έχει σχέση μ’ αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως επιστήμη. Ο συναγερμός για την κλιματική αλλαγή στην ουσία του αποτελεί μια άθλια και αντι-ανθρώπινη ιδεολογία».

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, η Ζάιπτ δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «αρνήτρια της κλιματικής αλλαγής», επειδή, όπως λέει, «ειδικά αν είσαι από τη Γερμανία, ο όρος αρνήτρια παραπέμπει συνειρμικά στους αρνητές του Ολοκαυτώματος».

Σε ένα άλλο βίντεό της, που ανέβηκε πριν από μερικές εβδομάδες συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες views, δηλώνει ότι οι επιστήμονες έχουν υπερεκτιμήσει την επίδραση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο κλίμα του πλανήτη και αναρωτιέται επίσης αν οι ερευνητές έχουν αναλογιστεί την «τεράστια επίδραση που έχει ο ήλιος στο κλίμα συγκριτικά με τις εκπομπές CO2».

Οσο για τους σύγχρονους ακτιβιστές «του κλίματος», η άποψή της είναι ότι «αξίζουν οίκτο μάλλον παρά οργή».

«Η οργή και ο πανικός ανήκουν στους αντιπάλους μας, όχι σε μας», είπε πρόσφατα, ενώ για την Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε: «Δεν πρέπει να δημιουργείται ολόκληρη ιδεολογία με βάση αυτά που λέει ένα νεαρό κορίτσι, ασχέτως των πολιτικών θέσεων που πρεσβεύει».

Πάντως, η 19χρονη, η οποία προσφάτως έχει μιλήσει και σε εκδηλώσεις του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, είναι όσο συντηρητική ακούγεται, καθώς και οι υπόλοιπες απόψεις της για άλλα φλέγοντα ζητήματα είναι το ίδιο… οπισθοδρομικές. Κατά καιρούς έχει εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις της τόσο για τον φεμινισμό όσο και για τους μετανάστες, ενώ η δικηγόρος μητέρα της έχει εκπροσωπήσει κατά το παρελθόν στελέχη του AfD.

(Πηγή Protagon.gr)