Η Fraport Greece Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μείωσης των Εκπομπών CO2 στις Αερομεταφορές

Η Fraport Greece Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μείωσης των Εκπομπών CO2 στις Αερομεταφορές
energia.gr
Τρι, 24 Δεκεμβρίου 2019 - 13:07
Ειδικό Αφιέρωμα: Ένας χρόνος μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Fraport Greece συμμετέχει στο πρόγραμμα διαχείρισης και μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) το οποίο υλοποιείται από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe). Το «Airport Carbon Accreditation» έχει θεσπίσει ένα παγκόσμιο πρότυπο

για την αναφορά και τη διαχείριση του διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά για τους αερομεταφορείς. Στο πλαίσιο της δέσμευσης μέσα από την Περιβαλλοντική Πολιτική της εταιρείας για την καταγραφή και μείωση των εκπομπών CO2 στις εγκαταστάσεις, τέσσερα αεροδρόμια της Fraport Greece εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαδικασίες διαχείρισης άνθρακα των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Ρόδου «Διαγόρας», Κεφαλλονιάς «Άννα Πολλάτου» και Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» έλαβαν το πιστοποιητικό επιπέδου 1 δηλαδή της «χαρτογράφησης». Αυτό συνεπάγεται με την αναγνώριση των ενεργειών του αερολιμένα για τη διαχείριση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα ενώ μέσα στο 2020 θα ακολουθήσουν άλλα δυο αεροδρόμια τα οποία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με σκοπό να πιστοποιηθούν.

Το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει 4 επίπεδα πιστοποίησης:

1. Χαρτογράφηση Εκπομπών CO2
2. Μείωση Εκπομπών CO2
3. Βέλτιστη Διαχείριση Εκπομπών CO2
4. Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα

Με την επικείμενη ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού των 14 αεροδρομίων και την ανανέωση του Επιπέδου 1 θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή λύσεων για την μείωση των εκπομπών CO2, που θα μας επιτρέψει να συμμετέχουμε στο Επίπεδο 2 (Μείωση) του προγράμματος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μεταξύ άλλων,  η Fraport Greece ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής ως μέρος της παγκόσμιας αερολιμενικής βιομηχανίας.