Η ENGIE υπέγραψε συμφωνία για παροχή υπηρεσιών με τη Heliox, τον παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά ηλεκτρικών συστημάτων ταχείας φόρτισης για τον τομέα δημοσίων μεταφορών.

Η ENGIE θα παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης για τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων της Heliox. Οι 9 ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες καλύπτει αυτή η συμφωνία, είναι οι Ελλάδα, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Ην. Βασίλειο.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, μέσω αυτής της συνεργασίας, οι διαχειριστές των δημοσίων μεταφορών θα επωφεληθούν από το πλήρες φάσμα καινοτόμων λύσεων φόρτισης της Heliox, από ταχεία φόρτιση έως φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας στον χώρο στάθμευσης.

Η ENGIE θα παρέχει την εξειδίκευσή της στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας την τεχνογνωσία να προσφέρει ηλεκτρική εγκατάσταση υψηλής τάσης, έργα πολιτικού μηχανικού, παροχή ενέργειας, εργασίες συμβατότητας με τον υπάρχοντα εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις των πελατών και καθημερινή λειτουργία και συντήρηση των υποδομών.