Η ENGIE υπέγραψε συμφωνητικό με τη Fiat Chrysler Automobiles (FCA) για νέες λύσεις ηλεκτροκίνησης σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Όμιλος θα παρέχει καινοτόμες λύσεις φόρτισης για το δίκτυο αντιπροσώπων και τους πελάτες, που θα είναι κατάλληλες για τα νέα μοντέλα, υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά, τα οποία έχει ανακοινώσει η FCA.

 

Η ENGIE θα προσφέρει την εξειδίκευσή της απευθείας, αλλά και μέσω των θυγατρικών της ENGIE Eps (Electro Power Systems), μία πρωτοπόρος της τεχνολογίας σε λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, και EVBox, ένας παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ENGIE Eps συνεργάζεται με την FCA από το 2016 πάνω σε καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και για την έξυπνη φόρτιση όταν το όχημα είναι σταθμευμένο και συνδεδεμένο στο δίκτυο. Η φιλοδοξία μας είναι να επιταχύνουμε την υιοθέτηση της πράσινης κινητικότητας, μέσα από τη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας για τους πελάτες με ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπρόσθετα, η EVBox θα προμηθεύει την FCA με σταθμούς φόρτισης για το δίκτυο αντιπροσώπων και τους πελάτες της, και θα κατασκευάσει την ειδική πλατφόρμα που χρειάζεται η FCA, προκειμένου  να διαχειρίζεται το διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο φόρτισης που έχει στην πλειοψηφία ευρωπαϊκών χωρών.

H ENGIE θα υποστηρίζει την FCA με την καινοτόμα τεχνολογία και τεχνογνωσία της, αναλαμβάνοντας την πλήρη εγκατάσταση και συντήρηση των σταθμών φόρτισης για την FCA και για 2.800 περίπου αντιπροσώπους της. Οι τελικοί χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους σημείο φόρτισης στο σπίτι τους (wallbox), ενώ σε κοινόχρηστους χώρους η ENGIE και η FCA θα αναπτύξουν μία εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για εύκολο εντοπισμό, κράτηση, χρήση και πληρωμή. Επιπλέον, η ENGIE θα παρέχει το λογισμικό και την υποδομή για τη διαχείριση του αναπτυσσόμενου δικτύου φόρτισης της FCA, επιτρέποντας έτσι στην FCA να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες που εκφράζουν ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση.

Η συνεργασία αυτή θα εμπλέκει δραστηριότητες της FCA σε Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία και Ην. Βασίλειο.

Η Isabelle Kocher, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ENGIE, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία, η οποία συμβαδίζει απόλυτα με τη στρατηγική μας να γίνουμε ηγέτης στη μετάβαση στις μηδενικές εκπομπές άνθρακα, καθιστά την ENGIE βασικό συνεργάτη για την FCA στην Ευρώπη και είναι μόνο η αρχή μίας μακράς διαρκείας συνεργασίας. Θα υποστηρίξουμε το δίκτυο αντιπροσώπων και τους τελικούς πελάτες της FCA, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη διαχείριση της μετάβασής τους στην ηλεκτροκίνηση, με στόχο να παρέχουμε μία εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Πέρα όμως από αυτό, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να αναπτύξουμε νέες λύσεις που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη χρήση και τη διαχείριση της βιώσιμης κινητικότητας.»

H ENGIE, κατέχοντας ηγετική θέση ως πάροχος λύσεων πράσινης κινητικότητας, αναπτύσσει μία σειρά εξειδικευμένων προσφορών για τις ανάγκες των πελατών, όπως οι συμβουλευτικές υπηρεσίες αστικού σχεδιασμού, οι λύσεις δημόσιας συγκοινωνίας (ηλεκτροδότηση, εγκατάσταση συστημάτων σήμανσης), λύσεις που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και υδρογόνο) και οι ψηφιακές πλατφόρμες που στοχεύουν στη βελτίωση της ροής κυκλοφορίας. Αυτή η συνεργασία με την FCA επιβεβαιώνει τον πρωτοποριακό ρόλο της ENGIE ως ηγέτης στη μετάβαση προς τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα, συμβάλλοντας στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για καινοτόμα και καθαρότερη κινητικότητα στις πόλεις και τις χώρες.